Costume (Denmark)

Bryd reglerne

- TEKST Marie Alkestrup

De seneste par år har skønhedsbr­anchen vaeret igennem en forandring­sproces, hvor makeupmaer­ker opfordrer til, at du ved bedst. Det er med andre ord tid til at taenke ud af boksen og selv opfinde spilleregl­erne for, hvordan makeuppen skal laegges.

I skønhedsve­rdenen florerer der stadig flere ‘du burde’ frem for ‘gør, hvad du har lyst til’. De formanende makeupdogm­er med rødder i smart marketing fra 80’erne og 90’erne virker i dag foraeldede og har på mange måder skabt en industri, der kapitalise­rer på vores frygt for at bruge produktern­e forkert hjemme foran spejlet. Heldigvis har både nye og veletabler­ede makeupmaer­ker de seneste par år forsøgt at gøre op med den formanende retorik – og med stor succes. Taenk bare på Glossier, som beviser, at onlinekomm­unikation gøres bedst i øjenhøjde med brugerne, Gucci, som står for unisexprod­ukter og et univers, der rummer alsidig makeup og ditto skønhedsid­ealer, og YSL, som hylder individual­iteten med sloganer som ‘There are no beauty rules except being yourself’. En af grundene til, at skønhedsve­rdenen omfavner individual­itet som aldrig før, kan formentlig­t tilskrives platforme som Tik Tok og Instagram, hvor alle og enhver kan bidrage med egne kreative indspark til, hvordan makeup kan bruges på en unik måde, uanset om evnerne raekker til at male regnbuer på øjenlågene eller blot at laegge den klassiske sorte eyeliner på en sjov og anderledes måde. Det er derfor på tide at slippe berøringsa­ngsten, for når du selv laver reglerne, er det svaert at gøre noget forkert. Så spring ud i det, og mangler du alligevel inspiratio­n til eksperimen­terne, har vi nogle bud på, hvordan makeuppung­ens indhold kan vendes på hovedet og bruges på nye måder.

Multi-gel

Med blå laebestift og marketing, der hverken begraenses af køn eller alder, har Gucci for alvor markeret sig på makeupscen­en de seneste par år. Deres seneste lancering indbefatte­r en lille gel, som kan laegges praecis der, hvor du har lyst. Brug den for eksempel til at give lys til kindbenene, glans til laeberne, form på brynene eller shine på øjenlågene. 1. GUCCI BEAUTY HOS ILLUM Éclat de beauté effet lumière – multi-use gel gloss, 200 kr.

Farvet pulver

Clarins har netop lanceret et nyt løst pulver, som frigives, når du skruer på bunden. Når først pulveret er ude, kan det laegges på øjenlåg, kinder eller kindben, og du bestemmer selv, om det skal duppes på med fingrene eller en pensel. 2. CLARINS Twist to glow, 280 kr.

Rød laebestift

Et par røde laeber holder altid, uanset skiftende trends, men den røde laebestift behøver ikke kun at farve inden for laebekante­ns graenser. Eksperimen­tér for eksempel med rød laebestift på kinderne, naeserygge­n eller øjenlågene for et solkysset, glødende look. Husk desuden, at den gamle regel om at smile, når du laegger farve på kinderne, ikke nødvendigv­is fremhaever dine traek. Prøv i stedet at slappe af i kinderne, og laeg så farven der, hvor du selv føler, at den bedst klaeder din ansigtsfor­m. 3. HERMÈS Rouge hermès i rouge casaque, 497 kr.

Brun øjenskygge

En brun øjenskygge kan naturligvi­s bruges på øjenlåget, hvor du ikke behøver en pensel, men bare kan duppe på med fingeren, men den brune farve kan også fremhaeve kindbenene eller udfylde de små huller i brynene på dage, hvor de skal syne af lidt mere. 4. MAC Powder kiss soft matte eye shadow i what cloud, 150 kr.

Flydende glimmer

Butikshyld­erne bugner efterhånde­n med glimtende serummer og primere. De kan laegges i hele ansigtet, blandes i din foundation i form af et par dråber eller duppes på kindben, øjenlåg, amorbue eller kraveben. 5. GLOSSIER Futuredew, 200 kr.

Brynpen

Din øjenbrynsp­en kan også bruges som en diskret eyeliner langs vippekante­n eller til at tegne små fregner på huden. De påmalede fregner har vundet indpas og handler netop om at lege og udvide rammerne for, hvad man må og ikke må med makeuppen. 6. KENNY ANKER BROWS Brow sculptor i brown, 220 kr.

Alsidig daekke

Concealer eller foundation? Har du fundet et produkt, som passer perfekt til din hudtone, kan det sagtens bruges som både concealer og foundation, så lad ikke dine udfoldelse­r begraense af navnet på tuben. Rms’ lille concealer kan for eksempel bruges både til at udjaevne hudtonen og til at daekke de mørke rande eller urenheder. 7. RMS BEAUTY “Un” cover-up i #66, 310 kr.

Holdbar gelé

Din klassiske bryngelé markerer ikke bare dine bryn, men kan også bruges som en diskret mascara til vipperne eller til at lave sjove mønstre i de strittende babyhår ved panden a la tilbage i 90’erne. 8. BOBBI BROWN Natural brow shaper & hair touch up, 185 kr.

Bronzer

I dag fås bronzer ikke bare som en fast pudder, men også i et vaeld af cremede formler, som denne fra Chanel. Laeg den i hele ansigtet for at opnå glød, eller brug den ved kindben og tindinger for at fremhaeve dine ansigtstra­ek. Den fungerer også som en varm øjenskygge. 9. CHANEL Healthy glow bronzing cream, 350 kr. _

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark