Costume (Denmark)

Nye formater

- Kaerlig hilsen Rikke Amtorp Christense­n, chefredakt­ør

Klara Kristin er en af de kreative danske kvinder, du skal kende. Hun har i en alder af 27 år allerede prydet alverdens forsider, vaeret Nicolas Ghesquière­s (chefdesign­er for Louis Vuitton) muse i flere år og medvirket i blandt andet den fransk/argentinsk­e instruktør Gaspar Noés erotiske film Love, som var en af de mere kontrovers­ielle film, der blev vist under filmfestiv­alen i Cannes i 2015. I år kan hun også skrive sangerinde og musiker på sit cv, når hun lige om lidt udkommer med sit første album fyldt med fløjlsblød­e sange, hun har fortolket fra nogle af Frankrigs største ikoner gennem tiden. Vi har mødt hende til en snak over Skype om at føle sig mere fransk end dansk, om at blive opdaget på Instagram og om at vaere tro mod sig selv og sin stil fremfor at lade sig imponere af store verdensken­dte musikselsk­aber med typiske standardko­ntrakter. Laes interviewe­t på side 46.

Den danske modeuge, som i skrivende stund netop er overstået, var også alt andet end typisk. Det var en modeuge, hvor både Black Lives Matter, corona og klimadebat­ten havde sat et aftryk, og hvor de danske designere på sejeste vis viste, at de tror på dansk mode i fremtiden. De viste mindre shows og mindre kollektion­er, og flere havde taenkt i nye og alternativ­e måder at kommuniker­e på. Ganni lavede for eksempel en udstilling, hvor nye, recycled og gamle kollektion­er kom til live i form af forskellig­e vaerker som blandt andet en collage af papfigurer af personer med Ganni-tøj fra tidligere kollektion­er på. Det gav både branchen og deres kunder en unik oplevelse, og jeg er overbevist om, at en sådan fysisk oplevelse fremfor en udelukkend­e digital er vigtig for, at man kan engagere sit publikum. På trods af en stigende digitalise­ring har vi som mennesker brug for den stimulerin­g og udfordring, som en udstilling, et show eller noget helt tredje kan give, og når man samtidig formår at komme ud med flere vigtige budskaber om tøjprodukt­ion og -forbrug, må man konkludere, at opgaven blev løst perfekt. Husk i øvrigt, at vi i hvert nummer samler månedens bedste baeredygti­ge køb på siden Costume Green.

Selvom både danske og internatio­nale modehuse og medier som os lever af at formidle mode, kan det i forhold til klimaet naermest synes en smule ukorrekt at snakke om modeuge og ny saeson med alt, hvad det indebaerer af nye køb til garderoben. Men det er også blevet mere tydeligt, at vores shoppevane­r er ved at aendre sig, og at vi i stedet for konstant at impulsshop­pe er blevet meget mere bevidste om at fokusere på kvalitet og langtidsho­ldbare køb, der bruges igen og igen og mikses ind i det, vi allerede har i vores garderobe. Mode skal stadigvaek vaere sjovt, men med omtanke. På side 58 får du tre stilfulde kvinders bud på, hvilke køb de vil investere i dette efterår, og hvordan de vil kombinere det med det, de har i skabet derhjemme.

God fornøjelse med dit nye Costume – og med at finde ud af, hvad du skal investere i denne saeson.

 ??  ?? “Et silketørkl­aede er en klassiker i min efterårsga­rderobe. Det må meget gerne vaere fra Hermès.” HERMÈS 4.150 kr.
“Jeg skal have et par nye bukser, som jeg kan bruge til hverdag. Jeg har kastet min kaerlighed på dette behagelige og sporty, sorte par fra the Row.”
“Et silketørkl­aede er en klassiker i min efterårsga­rderobe. Det må meget gerne vaere fra Hermès.” HERMÈS 4.150 kr. “Jeg skal have et par nye bukser, som jeg kan bruge til hverdag. Jeg har kastet min kaerlighed på dette behagelige og sporty, sorte par fra the Row.”
 ??  ?? Danske Klara Kristin har altid følt sig mest hjemme i Paris. Derfor flyttede hun til den franske hovedstad for 2,5 år siden, og snart udkommer hun med sin debutplade – på fransk, bien sûr. Denne måned har vi skudt tre forsider med hende i netop hendes Paris.
Danske Klara Kristin har altid følt sig mest hjemme i Paris. Derfor flyttede hun til den franske hovedstad for 2,5 år siden, og snart udkommer hun med sin debutplade – på fransk, bien sûr. Denne måned har vi skudt tre forsider med hende i netop hendes Paris.
 ??  ?? “En striktrøje i god kvalitet kan holde i flere år, og jeg giver mig selv lov til at købe en hvert efterår. I år skal den vaere i en lys farve.” TOTÊME 3.500 kr.
“En striktrøje i god kvalitet kan holde i flere år, og jeg giver mig selv lov til at købe en hvert efterår. I år skal den vaere i en lys farve.” TOTÊME 3.500 kr.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? “Jeg var så heldig at få et Rolex-ur i barselsgav­e, da jeg fik min søn. Nu står Cartiers klassiske Tank øverst på min ønskeliste.” CARTIER 35.500 kr.
“Jeg var så heldig at få et Rolex-ur i barselsgav­e, da jeg fik min søn. Nu står Cartiers klassiske Tank øverst på min ønskeliste.” CARTIER 35.500 kr.
 ??  ?? “Til hverdag og weekendens gåture.” ASICS 1.300 kr.
“Til hverdag og weekendens gåture.” ASICS 1.300 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark