Costume (Denmark)

BØLGEGANG

- Tekst Camilla Larsson FOTOGRAF Ana Kraš

Da de var børn, gik de i skole sammen og tog på faelles picnicer med deres familier i hjembyen New York. I dag arbejder barndoms vennerne Sean Monahan og Monica Paolini taet sammen om maerket Sea, der ud over dets saerlige vintage inspirered­e, men stadigvaek moderne aes tetik også har en helt saerlig relation til København. De to amerikaner­e forelskede sig i byen, da de besøgte den sidste år, og lige siden har danske kvinder inspireret dem i deres arbejde.

Hvordan opstod Sea?

Sean: “Sea er en naturlig forlaengel­se af venskabet mellem Monica og jeg. Vi voksede op sammen i Newburgh i Upstate New York. Vores familier har altid vaeret taette, og vi har vaeret bedste venner, lige siden vi var små.”

Monica: “Vores familier tog på picnic sammen og den slags. Vi gik også i skole sammen.”

Sean: “Da jeg grundlagde Sea i 2006, var det med tanken om, at vi skulle bygge det op sammen. Monica kom til fuldtid tre år senere. Det var på det tidspunkt, at brandet for alvor tog form.”

Hvad er visionen bag Sea?

Monica: “Jeg traekker os helt klart i en vintageret­ning, hvor man i højere grad ser Sean i vores lidt renere og moderne styles. Men det er vores faelles udtryk, som vores publikum køber ind i, og som er vores dna. Lige nu føles det, som om Sea er ved at blive et lille community, en platform, som forbinder os med resten af verden. Det vigtigste for et brand er dets stemme – at man selv tror på det, man siger, og bliver ved med at gøre sit budskab staerkere og klarere. På den måde fremstår maerket autentisk.”

Hvor er Monica i brandet?

Sean: “Monica er Sea. Hun er den visionaere såvel som hjørnesten­en i brandet.”

Og hvor er Sean?

Monica: “Sean er min sparringsp­artner, der finder løsninger, når jeg møder udfordring­er. Og så er han den mest vidunderli­ge babysitter for min søn, Luca.”

Hvad er det for en aestetik, vi ser hos Sea?

Sean: “Vi designer tøj, der er casual, men med iøjnefalde­nde detaljer. Det har altid vaeret vores mission, og lige nu virker den mere relevant end nogensinde før. Sea vil altid vaere baseret på et afslappet udtryk.”

Hvem er Sea-kvinden?

Monica: “New York er helt sikkert en kaempe inspiratio­n for os. Det er vores hjem og derfor en tilbageven­dende reference. Kvinden her saetter pris på frihed og styrke, når hun klaeder sig på. Hun er fri og er staerk. Det smitter selvfølgel­ig af på den måde, vi designer på. Når vi designer tøj, taenker vi på, at det er vaerktøjer, kvinder kan bruge til at udtrykke, hvem de er.”

Er håndvaerk vigtigt for jer?

Monica: “Vores kunder saetter pris på ting, der er designet med et formål, ligesom de vaerdsaett­er håndvaerke­t. I vores produktion vil vi gerne arbejde med håndvaerke­re, der for eksempel er dygtige til at lave broderi eller håndfarvni­ng, og i den forbindels­e arbejder vi for eksempel sammen med et lille kollektiv i Indien. I efterårsko­llektionen har vi samarbejde­t med en traditione­l mølle i Italien, som producerer uld, og som har hjulpet os med at lave en kvalitet, hvor 97 procent er genanvendt­e plastikfla­sker. Resultatet er et smukt stykke italiensk tekstil, der er med til at afhjaelpe nogle af Italiens udfordring­er med plastik. Vi taenker generelt meget over, hvordan vi påvirker omverdenen, og hvilke følger vores handlinger har.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark