Costume (Denmark)

MASKELEG

- TEKST & STYLING Marie Alkestrup FOTO Thomas Dahl

Sund hud, glødende hud, renere hud eller mindre tør hud? I bunden af hver lille krukke ligger et løfte om paenere hud – hvilket i mange tilfaelde indfries, så laenge du husker at løfte låget og få smurt ansigtsmas­ken på. Her får du skønhedsre­daktørens syv maske-favoritter, der kan bruges alene eller kombineres, alt efter hudens behov. 1. Behov: Ensartet hudtone

Oskias lyserøde maske med tekstur som smørblød balm indeholder styrkende praebiotik­a og eksfoliere­nde frugtsyre, der fjerner døde hudceller og saetter gang i ny celledanne­lse. Brug den en til to gange om ugen for at få en mere jaevn hudoverfla­de, og kombinér eventuelt med en fugtende natmaske, som laegges inden sengetid.

Sådan gør du: Smør masken på ren hud, og massér den godt ind i huden. Stop med at massere, når den lyserøde balm skifter farve til hvid. Lad herefter masken virke i 15 minutter, og vask af med lunkent vand. OSKIA Renaissanc­e mask, 550 kr.

2. Behov: Olieabsorb­erende hjaelp

Er din hud til den lidt fedtede side, er en kul- eller lermaske et godt våben i dit skønhedsar­senal. I Origins’ rensende maske kombineres kul, ler og honning, hvor kullet suger skidt til sig, ler fjerner overskyden­de sebum, og honning yder antibakter­iel pleje. Bagefter føles huden mindre fedtet, ligesom at du ved regelmaess­ig brug får faerre tilstopped­e porer.

Sådan gør du: Har du god tid, kan du vaede en vaskeklud med varmt vand, som holdes op mod ansigtet i et minuts tid, så porerne åbnes, og den udrensende maske traenger endnu bedre ind. Lad masken sidde, indtil den er helt tør, og vask af med varmt vand. ORIGINS Clear improvemen­t charcoal honey mask to purify and nourish, 235 kr.

3. Behov: Hudfornyen­de eksfolieri­ng

Har du holdt sommerglød­en ved lige med hjaelp fra selvbruner, skal du huske en ugentlig dybderens, da den brune snydefarve saetter sig i porerne og får dem til at syne større. Eksfoliér med en ansigtsscr­ub, hvis korn befrier porerne for overskyden­de farve, skidt, rester fra makeup og døde hudceller, så nye friske kan komme til. Har du god tid, kan du bagefter supplere med en kulmaske og afslutte med en fugtende maske. Raekkefølg­en af de tre produkter vil naesten gøre det ud for et besøg hos en profession­el.

Sådan gør du: Start med at fugte ansigtet, så huden er blød og smidig, når den masseres med den eksfoliere­nde scrub, der også naerer huden med A-, E- og C-vitamin. Skrub ekstra til ved øjenbryn og naesefløje, og rens af med lunkent vand. ZO SKIN Health exfoliatin­g polish, 659 kr.

4. Behov: Beroligend­e pleje

Flere og flere døjer med rød og irriteret hud, hvilket kan haenge sammen med øget forurening eller en utaet hudbarrier­e. Kiehl’s gule krukke yder dulmende hjaelp. Brug masken tre gange om ugen, eller når huden driller. Den lette maske lindrer med indhold af beroligend­e morgenfrue og kølig aloe vera.

Sådan gør du: Laeg et tykt lag i hele ansigtet, og lad det virke i 15 minutter, inden du forsigtigt vasker af og dupper huden tør. Undgå at hive og slide i huden undervejs, da det kun gør en rød hud mere irriteret. KIEHL’S Calendula petal-infused calming mask, 335 kr.

5. Behov: Øjeblikkel­igt fugtboost

En fugtende maske med hyaluronsy­re bør vaere maske-begynderen­s første investerin­g. Darphins gelé-maske vil, takket vaere indholdet af hyaluronsy­re, fylde din hud godt op med fugt, så du bagefter får velfugtet glød. Denne type maske passer alle hudtyper og kan bruges på tør vinterhud og varm sommerhud og på traette morgener hele året rundt. Har du masken i køleskabet, køler og draener den kolde gelé samtidig ansigtet, hvis det er haevet. Brug masken en til tre gange om ugen som et fugtende supplement til din øvrige pleje.

Sådan gør du: Påfør et tyndt lag på tør hud. Her skal den virke i ti minutter, inden du kan fjerne det af masken, som huden ikke har suget til sig, med en opvredet musselinkl­ud. DARPHIN Hydraskin cooling hydrating gel mask, 399 kr.

6. Behov: Glødende hud

Evolves maske er bogstaveli­gt talt gylden glød på krukke, da den guldfarved­e blanding med glimtende silikat mineraler fugter og giver glød med økologisk hyben, arganolie og planten Bidens pilosa. Brug den inden en festlig lejlighed, og er der god tid, så laeg først en kuleller lermaske, som strammer huden op, inden den fugtes med det smørbare guld.

Sådan gør du: Laeg masken på tør, ren hud, hvor den skal sidde i fem minutter, inden den vaskes af med varmt vand. EVOLVE Bio-retinol gold mask, 279 kr.

7. Behov: Stor effekt med minimal indsats

I en travl hverdag kan det føles som lidt af en sejr, hvis bare du finder tid til at rense makeuppen af og får smurt lidt creme i ansigtet. Har du et ønske om at gøre lidt mere, er en natmaske et godt match. Med Aurelias bytter du blot den normale creme ud med et lag natmaske inden sengetid. Overnight recovery mask indeholder an ti in flam ma tor i sk praebiotik­a, blødgørend­e shea smør og ekstrakt fra morgenfrue, der reparerer og plejer huden, så du kan vågne op med velfugtet og friskere hud.

Sådan gør du: Smør masken på som det sidste lag, inden du går i seng. Har du bare et halv minut tilovers, så giv dig selv en lille velfortjen­t pause, hvor du traekker vejret helt ned i maven, imens du indånder maskens beroligend­e og søvndyssen­de duft af lavendel. AURELIA Overnight recovery mask, 550 kr. _

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark