Costume (Denmark)

SAMMENHOLD

-

Forleden var jeg til en fødselsdag­smiddag, hvor jeg snakkede med en kvinde, der arbejder i kunstbranc­hen. Hun fortalte, hvor svaert det er for kvinder at gøre opmaerksom på sig selv, og at det ofte er maend, der dominerer og bestemmer, hvilke kunstnere der skal udstilles og promoveres og derved kan blive synliggjor­t for andre end kunstelite­n.

Sådan er det desvaerre i alt for mange brancher, og selv om vi konstant snakker om ligestilli­ng, ligeløn og ligebehand­ling, er vi aergerligt nok kommet ufatteligt langt bagud i Danmark – også i forhold til mange andre lande i Europa.

Vi kvinder skal huske at stå sammen, bakke hinanden op og hjaelpe hinanden frem – ikke blot i forhold til ligestilli­ng, men også i forhold til mangfoldig­hed og ikke mindst idéen om, at vi skal kunne klare alt selv og have et perfekt liv.

I dette nummer af Costume skal du møde ni skarpe, kloge og indsigtsfu­lde kvinder i forskellig­e aldre. De fortaeller om deres erfaringer og laerdom gennem livet og giver gode råd, med hensyn til hvilke bump, der kan komme på vejen, og hvordan du håndterer dem bedst – for ligegyldig­t hvor du er i dit liv, er erfaring og laering noget, der sker løbende og kan gives videre til andre kvinder.

De har allesammen en god portion mod og tør vaere aerlige over for sig selv og andre og har med tiden laert, at det ikke er lykken altid at gøre, hvad der bliver forventet af dem – og at det ofte hjaelper at sige nej. Du skal blandt andre møde den 40-årige chefredakt­ør Mette Østergaard, der har fundet ud af, at modgang ikke nødvendigv­is behøver at vaere dårligt, for det er der, du vokser og maerker dig selv bedst, 79-årige ekspolitik­er Ritt Bjerregaar­d, der hele sit liv har vaeret i en mandsdomin­eret verden, og 36-årige Moeisha Aden, aktivist, performer og debattør, der med tiden har laert, at det er muligt at vaere sort og muslim og leve et liv som transkvind­e, og det budskab arbejder hun hårdt for at få ud til andre i samme situation. Mød dem og de seks andre kvinder på side 34, og nyd de mange forsider med fantastisk­e kvinder.

Vi har op til flere gange lavet et mødre og døtre-tema i Costume, og hver gang oplever vi begejstrin­g fra mange af vores laesere. Det har resulteret i, at vi for første gang lancerer Costume Mini. Et magasin, der omhandler det dyrebarest­e, vi som mødre har, nemlig vores børn. Vi har videreført Costumes aestetiske og inspireren­de univers til 54 sider, der omfavner babyer og børn, tips til opdragelse, nye idéer til dig som mor og masser af inspiratio­n til de mindstes garderober. Se det hele på side 93, hvor du også kan laese mine og resten af redaktione­ns tanker om moderskab.

Kaerligst

Rikke Amtorp Christense­n, chefredakt­ør

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sabina, Rosemarie, Moeisha og Fleur pryder vores fire forsider denne måned. Laes deres historier på side 34.
Sabina, Rosemarie, Moeisha og Fleur pryder vores fire forsider denne måned. Laes deres historier på side 34.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark