Costume (Denmark)

Hana Jirickova

MODEL

-

Den tjekkiske model Hana Jirickova på 29 år elsker at ryge cigar i skumbadet, men er også bevidst om, at skønhed – i hvert fald den ydre – kommer af at spise sundt, motionere og ikke mindst kende produktern­e, som gør det nemmere at sove.

Hvilke skønhedspr­odukter vil du nødigt undvaere?

“Solcreme. Jeg går aldrig ud uden at have solcreme fra Clarins på. Solen kan skade huden meget – og mange glemmer, at den ikke kun skal bruges på stranden om sommeren, men at den er et must, hver gang du er udenfor, uanset årstiden. Jeg bruger også altid makeupfjer­ner, selv når jeg er supertraet og ikke har energi til at fjerne min makeup. Huden skal have lov til at ånde.” CLARINS Uv plus anti-pollution spf 50, 330 kr. BJÖRK & BERRIES Nourishing cleanser, ca. 260 kr.

Er der nogle skønhedspr­odukter, du ofte opfordrer andre til at prøve? “Ja: Homeoplasm­ine. Det er fantastisk til tørre laeber og tør hud.”

HOMEOPLASM­INE Salve, 110 kr.

Hvad vaegter du højest, når det gaelder skønhed?

“Alt er vigtigt og gør en forskel. Du bør vaere aktiv – gå ned i fitnesscen­teret, eller spil tennis. Hvad end der får dig til at bevaege dig. Det er også supervigti­gt at spise ordentligt. Det er i virkelighe­den de meget basale ting, som får hår, hud og krop til at føles og se fantastisk ud.”

Hvordan plejer du dit hår?

“Mit hår et fyldigt og naturligt krøllet, og min udfordring er at få lagt håret ned. Jeg bruger en leave in-balsam og Protein spray fra Less is More til at give tyngde og også altid et par dråber Gold Lust Nourishing Hair Oil fra Oribe i mine hårspidser, så de ikke bliver tørre.” LESS IS MORE Protein spray, 200 kr.

Har du et godt tip til at skjule manglende nattesøvn?

“Søvn er meget vigtigt, men for mig er det ikke altid det nemmeste at få med alle mine rejser, tidsforske­lle og så videre. Det, der virkelig hjaelper mig, er min silkemaske og pude fra The Beauty Sleeper, lavet af Lotte Barnholdt, min gode ven Cim Mahonys kone. Uanset om jeg skal sove i min seng, på et fly eller i en bil, er masken og puden magisk: Boom, det slukker bare lyset, og jeg sover som en baby.”

THE BEAUTY SLEEPER Silk eye mask i musca pale blue, 850 kr.

Hvad har du altid med i tasken?

“Pas, oplader og så min notesbog og blyanter, og nu selvfølgel­ig den nyeste tilføjelse: covid 19-mundbind – og virkelig mange af dem, fordi jeg hele tiden mister dem.”

Hvad er selvforkae­lelse for dig?

“Massage. Jeg får det mindst en gang om ugen og har efterhånde­n opbygget et netvaerk af yndlingsma­ssører i forskellig­e byer. Skumbade med Kiehl’s badeskum er også en favorit. Jeg kan ligge i karbadet i timevis, imens jeg hører cool musik og ryger cigar.”

Hvordan holder du dig sund?

“Ved at dyrke pilates, traene, spille tennis og at spise sundt. Lav noget, du elsker, og omgiv dig med fantastisk­e venner og familie – det er nøglen til glaede og et godt helbred.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark