Costume (Denmark)

DREW SYCAMORE

Da Drew Sycamore i 2012 laeste En ny jord og Nuets kraft af Eckhart Tolle, laerte hun, hvor vigtig spirituali­tet er – både for samfundet og os selv. Vi har talt med sangerinde­n om bøgerne og resten af hendes kulturforb­rug.

-

Hvad er dit første minde med musik?

“Jeg har en del minder, der ligger freaky langt tilbage i min barndom. Min far skrev en masse sange til mig, da jeg var 1-2 år gammel. Det var bare små melodier om hverdagsti­ng – at jeg havde smidt min ble og nu gik med bar røv, eller at jeg var faerdig med at bruge sut. Musik fyldte meget i vores hjem: Både min mor og far sang, og min far spillede saxofon. Vi hørte altid musik i bilen, når vi kørte, blandt andet Michael Jacksons Dangerous-plade, som vi havde på kassettebå­nd.”

Hvad lytter du til lige nu?

“Lydbogen med Barack Obamas selvbiogra­fi A Promised Land, som han selv laeser højt. Jeg elsker at lytte til biografier, fordi uanset hvor mondaene eller kedelige vi synes, at vores liv kan vaere, gaelder det jo i bund og grund bare om at finde den rigtige historie frem. Alle mennesker har jo et almindelig­t liv – Barack Obama har sikkert også dage, hvor han bare ligger i underbukse­r og ser Netflix. Det handler om, hvilke dele af virkelighe­den man vaelger at fremhaeve. Jeg var også ret vild med Patti Smiths selvbiogra­fi Just Kids og Elton Johns Mig.”

Hvilken bog ville du ønske, at alle havde laest?

“Eckhart Tolles bøger Nuets kraft og En ny jord. Og hvis man ikke forstår dem i første omgang, skal man laese dem igen og igen, indtil de giver mening. Jeg laeste selv bøgerne for første gang i 2012 og har siden laest dem hvert andet år. Hver gang får jeg noget nyt med fra dem. De handler om, hvordan vi som mennesker kan give slip på egoet og derigennem blive gladere mennesker, som lever mindre i luftkastel­ler og mere i nuet. Det er en helt anden indstillin­g til det at leve, end vi er vant til, og som jeg tror, ville gøre mange mennesker gladere. Grundstene­n i Tolles tankegang er spirituali­tet, og jeg tror på, at vi har brug for mere spirituali­tet i vores samfund og kultur – ellers bliver vi fortabte i at købe ting, vi ikke har brug for, og straeber efter at imponere folk, vi ikke engang kan lide.”

Hvad er den bedste film, du har set?

“Interstell­ar er min absolutte yndlingsfi­lm. Jeg ser den så tit, at min kaereste er ved at vaere pissetraet af det, men jeg elsker den. Den giver et helt vildt fascineren­de perspektiv på jorden, relativite­tsteori, tyngdekraf­ten og sorte huller. Det er ting, som er vanvittige at taenke på for min abehjerne, og det giver mig en helt saerlig følelse af, hvor små vi egentlig er i det her univers, og at der findes så meget mere derude.”

Hvad er din favoritpod­cast?

“Jeg tror ikke, at vaerterne bag Fries Before Guys egentlig ved, hvor gode veninder vi er. Det er så befriende at høre andre tale højt om det, man troede, man var den eneste i verden, der taenkte. Jeg relaterer for eksempel enormt meget til Nanna, som fortaeller om behovet for at vaere ‘hende den laekre’, og hvor det behov egentlig stammer fra – fra mig selv eller andres forventnin­ger til, hvad jeg skal vaere? Det er enormt frigørende, og min egen feministis­ke rejse er blevet boostet uendeligt meget af deres samtaler. Jeg kan også godt lide, at det er lidt som en lille klub: ‘Hører du også Fries?’ Så ved man, at man har noget tilfaelles.” _

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Filmen Interstell­ar minder Drew Sycamore om, hvor lille en brik i universet vi mennesker er.
Filmen Interstell­ar minder Drew Sycamore om, hvor lille en brik i universet vi mennesker er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark