Costume (Denmark)

ORD PÅ LIVET

En god bog gør undervaerk­er. Her får du fem til foråret om moderskab, kvindeliv og retten til at naere kaerlighed til to kulturer.

-

Årene

Baseret på sit eget liv fortaeller Annie Ernaux, en af Frankrigs største nulevende forfattere, i Årene om et kvindeliv i tiden fra 1941 til 2006. Fra opvaeksten i en arbejderkl­asse i Normandiet, pubertet og pigeskole til studentero­prør og forstadsli­v med mand og børn til skilsmisse og unge elskere. Udkommer 26. marts. Årene af Annie Ernaux hos Gads Forlag 250 kr.

Langt vaek og lige om hjørnet

‘Vi drømmer ens/skyskraber­e af tvivl på dårlige dage er ens/at vaere dansk/er ikke en hudfarve’. Sara Rahmehs digtsamlin­g Langt vaek og lige om hjørnet handler om en kaerlighed til to kulturer og er et modsvar til den stadigt hårdere retorik mod danskere med en anden hudfarve end hvid. Er udkommet. Langt vaek og lige om hjørnet af Sara Rahmeh hos Alpha Forlag 150 kr.

Spøgelser

Alt jeg ved om kaerlighed-forfattere­n Dolly Alderton er aktuel med sin første roman – om journalist­en Nina Dean, hvis 30’ere ikke helt har behandlet hende som forventet, men snarere konstant minder hende om tiden, der går, og venner, der flytter til forstaeder­ne. Så det er helt perfekt, da hun møder manden Max, der allerede på første date proklamere­r, at han vil gifte sig med hende ... Udkommer i marts. Spøgelser af Dolly Alderton hos Politikens Forlag 250 kr.

Lucy

I en af Jamaica Kinkaids mest laeste romaner, der nu genudgives på dansk, kommer 19-årige caribiske Lucy til New York, hvor hun arbejder som au pair hos en på overfladen velfungere­nde overklasse­familie. Fra sidelinjen gransker Lucy livet i familien og sammeligne­r det med det, der leves, der hvor hun kommer fra. Samtidig drømmer hun om at skabe sin egen historie, en, som kun hun kender. Udkommer i april. Lucy af Jamaica Kinkaid hos Politikens Forlag 200 kr.

Et livsvaerk

Da den udkom, var det til masser af kritik, men i dag er den en klassiker og milepael inden for moderskabs­litteratur. Og nu er Rachel Cusks Et livsvaerk fra 2001 endelig udkommet på dansk. I bogen fortaeller Rachel Cusk aerligt om sine oplevelser med at blive mor. Et livsvaerk af Rachel Cusk hos Vinter Forlag 250 kr.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark