Costume (Denmark)

JULIUS VAERNES IVERSEN, GRUNDLAEGG­ER AF OG KREATIV DIREKTØR HOS TABLEAU

-

“Der opstår noget magisk i mødet mellem det kontempora­ere og det organiske. Hos Tableau arbejder vi i krydsfelte­t mellem kunst, design og blomster, og blomsterne gør uden tvivl vores koncept mere forståelig­t og jordnaert. Jeg tror, at mange i dag har svaert ved at forholde sig til et klassisk galleri, fordi der på en eller anden måde bliver stillet krav til beskueren, og det kan virke meget utilnaerme­ligt. Når du har at gøre med blomster, er der derimod ikke så meget at tage stilling til: Ligesom mennesket stammer de fra naturen, og det, tror jeg, betyder, at vi har bedre mulighed for at formidle vores fortaellin­ger, fordi folk kan forholde sig til mediet.

Min vision er at bringe blomster ind i kunstverde­nen. De materialer, man har brugt til at skabe kunst gennem historien, har typisk vaeret menneskesk­abte, og derfor synes jeg, at det er enormt interessan­t at bringe det her organiske, levende materiale ind som kontrast. Blomster kan bare noget helt saerligt – de har en enorm tiltraekni­ngskraft på mennesket, som jeg gerne vil udforske.”

 ??  ?? TIP
“Når tulipaner er ved at åbne sig, kan man omforme blomsterne ved at tage hvert enkelt blad og tvinge dem i den modsatte retning af, hvordan de gror. Det giver blomsterne et anderledes og mere interessan­t udtryk. Man kan desuden gøre det samme med stort set alle vaekster, der gror i knopform.”
TIP “Når tulipaner er ved at åbne sig, kan man omforme blomsterne ved at tage hvert enkelt blad og tvinge dem i den modsatte retning af, hvordan de gror. Det giver blomsterne et anderledes og mere interessan­t udtryk. Man kan desuden gøre det samme med stort set alle vaekster, der gror i knopform.”
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark