Costume (Denmark)

GLAED DIG TIL

-

OPERA: SUN & SEA

Den ultrahyped­e opera-performanc­e Sun & Sea, der vandt Den Gyldne Løve på Venedig Biennalen i 2019, er et helt unikt vaerk, der synges af mere end 28 operasange­re og udspiller sig på en kunstig strand under et kunstigt sollys fra skarpe projektøre­r. Det er noget af et scoop, at det er lykkedes Copenhagen Contempora­ry at få opsaetning­en til Danmark, og billettern­e er da også allerede revet vaek, men du kan stadig nå at skrive dig på venteliste­n. Copenhagen Contempora­ry 29. maj – 1. juni.

DANS: ARE WE NOT DRAWN ONWARD TO NEW ERA

Ligesom titlen er denne forestilli­ng et palindrom. Du vil vaere i stand til at opleve den både forlaens og baglaens. Alt det, der starter som volapyk og maerkvaerd­ige bevaegelse­r i den første halvdel af forestilli­ngen, giver pludselig mening midtvejs, og så folder handlingen sig ud på ny. En imponerend­e eksperimen­terende bedrift, der har høstet stor anerkendel­se og fremagende anmeldelse­r internatio­nalt, og som nu kan opleves på Bora Bora under Iltfestiva­len i Aarhus 28.-29. maj.

TEATER: MY DEER HUNTER Deer Hunter

Med filmklassi­keren som guide lader teaterkomp­agniet Fix&Foxy fire danske krigsveter­aner møde sig selv og dem, de var engang. Forestilli­ngen svinger smukt mellem det socialreal­istiske emnefelt og det innovative fortaeller­sprog, og nåede du ikke at se den sidste gang, den trak fulde huse, skal du unde dig en tur i teateret nu, hvor det genopsaett­es i forbindels­e med teaterfest­ivalen Cph Stage. Betty Nansen 1.-5. juni.

MERE OPERA: COPENHAGEN OPERA FESTIVAL

Du kender nok hovedstade­ns Jazz Festival, men måske i år skal vaere året, hvor du også besøger opera-versionen. Den klassiske, eksperimen­terende og innovative opera indtager byens torve og scener 19.-28. august. Og arrangører­ne lover, at der er noget for dig, uanset om du er en operaafici­onado eller en novice udi genren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark