Costume (Denmark)

Helena Gao

-

Helena Gao, 23 år, har drømt om at blive musiker siden barnsben og fortsaette­r, så laenge det er lystbetone­t, med at producere musik, der åbner op for en helt speciel aerlighed.

Hvorfor blev du sanger?

“Det er lidt kliché, men det har vaeret min drøm, siden jeg var helt lille. Som 4-årig hørte jeg Can’t get you outta my head med Kylie Minogue på MTV, og jeg var helt fikseret på, at jeg ville vokse op og blive ligesom hende. Fordi det er en drøm, har det vaeret vigtigt for mig at maerke efter, om det bliver ved med at vaere lystbetone­t. Jeg skal ikke lave musik bare, fordi jeg altid har gjort det. Drømmen cementered­e sig, da jeg begyndte at producere min egen musik. Det, at jeg kunne komponere helt alene, gjorde, at jeg med musikken kunne få afløb for de følelser og oplevelser, jeg gik og tumlede med. Det åbnede op for en helt anden aerlighed, end jeg kunne fremstamme foran andre.”

Hvad braender du for ved dit fag?

“Musik med tekst er noget helt saerligt. Man kan skrive om en helt konkret oplevelse i teksten, mens alt det rundt om kan nuancere de følelser, der følger med. Nogle gange kan man laese blogindlae­g eller se videoer, hvor der diskuteres følelser og situatione­r, der er relatérbar­e. Musik kan dog gøre det med meget faerre ord og måske også ramme endnu flere mennesker, da der er mere at tolke på.”

Hvordan er du nået til, hvor du er i dag?

“For mig har det vaeret en vigtig erfaring, at man ikke behøver at samle en masse mennesker og penge for at kunne lave musik. Det meste kan man gøre gratis og alene, hvis man vel at maerke saetter tiden af til det og er villig til at laegge arbejdet i det. Da jeg skulle lave min første udgivelse, havde jeg nogle måneder forinden lavet en tidsplan med deadlines for, hvornår tingene skulle vaere faerdige. Det er essentielt at vaere god til at planlaegge. Man har det med at slaekke på ting, når man kun står til ansvar for sig selv, men en god tidsplan kan gøre, at arbejdet overskueli­ggøres og er nemmere at udføre.”

Hvad er dit bedste tip i forhold til at nå sine drømme?

“Begynd i dag! Hvis vi nu leger, at drømmen er musik, kan man producere sange på sit vaerelse og ekstremt let få dem udgivet på streamingt­jenester. Udnyt det, og vaer ikke vaere bange, hvis du er ny i det. Tit er det dér, man kan skabe noget rigtigt interessan­t.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark