Costume (Denmark)

Andrea Smidt

-

For Andrea Smidt, 24 år, keramiker og stifter af Theo Atelier, er keramikken lig med at saette sig ned og tage sig tid i en ellers travl verden.

Hvad braender du for ved dit fag?

“Den ro, det giver mig at have ler mellem fingrene og ikke mindst forhåbning­en om at bringe den samme ro ind i andres hjem. Derudover elsker jeg den langsommel­ige proces under formgivnin­gen og spaendinge­n under braendinge­rne – at åbne ovnen for at se, hvordan objekterne har taget sig ud efter 1.200 grader, er fantastisk. Det er meget befriende at saette sig ned og tage sig tid i en ellers travl verden.”

Hvordan er du nået dertil, hvor du er i dag?

“Jeg blev forelsket i at lave keramik på en rejse i Vietnam. Efter at vaere vendt hjem tog jeg flere kurser og fandt hurtigt ud af, at der var mange måder at nå samme resultat på. Jeg besluttede mig derfor for at finde mit eget sprog inden for formgivnin­gen af ler. Jeg sagde mit faste job op i november 2020 for at fordybe mig i faget. Herefter fandt jeg en hyggelig gammel lade sammen med en veninde, hvor vi begge kunne lege med ler og hjaelpe hinanden.”

Hvad er dine visioner for fremtiden?

“Uden tvivl at fortsaette med at laere. Både håndvaerke­t og ikke mindst det at starte sin egen virksomhed. Når det hele kan løbe rundt, er jeg lykkelig for at få lov til at lave det, jeg elsker, på daglig basis. For fremtiden drømmer jeg om at holde flere udstilling­er i både ind- og udland, fortsat møde inspireren­de mennesker og videreudvi­kle på Theos univers.”

Hvad er dit bedste tip i forhold til at nå sine drømme?

“At nyde processen – både profession­elt og i livet generelt. Hvis man ikke nyder, hvor man befinder sig lige nu, tror jeg, at man går glip af en masse små glaeder. Det er vigtigt for mig ikke at vente på succes eller at opnå noget bestemt, men derimod at fejre alle de små skridt på vejen. Og så at tro ydmygt på sig selv og ikke mindst vaere tro mod sig selv. Det er nemmere for ens kaere og ikke mindst nye relationer at tro på en, hvis man selv gør det.” _

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark