Costume (Denmark)

Bag med blomster

Frederikke Legaard, kunstner, kogebogsfo­rfatter og tidligere vinder af Den store bagedyst, inspireres af blomsters farver og teksturer, og både aestetik og smag fra blomsterne bliver udnyttet, når Frederikke udvikler sine opskrifter.

-

Hvordan arbejder du med blomster i din bagning?

“Jeg bruger ofte blomster, når jeg bager, men også i det salte køkken – dog kun spiselige blomster! Jeg lader mig inspirere af blomsterne­s mange farver og teksturer, men også af deres unikke smage. Jeg bruger ofte tallerkens­maekker, morgenfrue, nelliker og stedmoderb­lomster, når jeg bager.”

Hvad giver det dig at bage kager med blomster?

“Blomster giver det fineste visuelle udtryk, som jeg vaegter højt i både bagning og madlavning. Jeg er vild med at nørde forskellig­e teknikker, for eksempel at lave naturlige replica af blomster og blade og få det til at se så aegte ud som muligt. Jeg bruger ofte appelsinbl­omstvand, som tilføjer en unik smag. Det kommer fra selve appelsinbl­omsten, og man kan kende den kraftige blomsterdu­ft fra for eksempel citrustrae­er. Det er vigtigt, at man bruger det med måde, da det kan smage meget kraftigt. Det passer rigtigt godt ind i konditorcr­eme i jordbaerta­erter. Du kan også lave en sirup med et par dråber i og dryppe på lagkagebun­de, efter de er bagt.”

Hvad er dit bedste tip til at lave blomster i marcipan?

“Man behøver ikke at have så stort et sortiment af redskaber, som jeg har – man kan komme langt med sine haender. I min kommende kogebog har jeg en hel sektion, der viser, hvordan man helt enkelt kan forme blomster ud af marcipan. Det er lidt ligesom at lege med modellervo­ks. Jeg ser altid på, hvilke ingrediens­er jeg har i min kage. Har jeg kirsebaer, valnødder eller rabarber, går jeg efter deres blomst eller former den i marcipan. Jeg synes, det er vigtigt, at pynt på kagen afspejler det, kagen rent faktisk er lavet af.”

Et godt råd til, når man skal bage?

“Jeg elsker at arbejde med kunst i min bagning og ser ofte mine kager som små aestetiske kunstvaerk­er. Men jeg nyder også at bage mere basale ting som for eksempel kanelsnegl­e eller boller. Her er det aestetiske ikke det vigtigste, men i stedet duften og hyggen. Jeg vil anbefale altid at følge en opskrift og hverken under- eller overbage en kage.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark