Costume (Denmark)

Sommerens buketter

Kunsten at bruge blomster i saeson står blomsterde­koratør Christian Ravnbak naer, og så bruger han altid mange af de samme slags blomster i én buket – brudt af en skaev detalje eller to.

-

Hvor stammer din interesse for blomster fra?

“Jeg var i laere hos Camilla Plum, som laerte mig om blomster og planter og om, hvordan naturen gror på smukkeste vis.”

Hvad er din yndlingsbl­omst?

“Min yndlingsbl­omst er for evigt liljekonva­ller. Jeg plantede dem, da jeg var lille, sammen med min farmor i Tisvilde og har senere købt dem i fine bundter på gaden i Paris. Her har man tradition for at give dem til dem, man elsker, 1. maj hvert år – de bringer lykke.”

Hvordan binder man en fin sommerbuke­t?

“Det er drevet af lyst. Hvis man ikke har lyst, bliver buketten ikke naer så fin. Lysten gør, at man bliver kreativ og for eksempel nyder at plukke alt det skønne omkring sig. Jeg elsker at bruge mange af de samme blomster i mine buketter, måske med en enkelt afløber, der ikke nødvendigv­is matcher de andre. Jeg anbefaler altid at arrangere dem i noget, man holder af – det løfter en buket på en smuk måde.”

Hvilke blomster skal man gå efter om sommeren?

“Dem, man har i haven, dem, man finder på sin tur på stranden, alle dem, man møder i naturen. Jeg nyder at bruge blomster, der er i saeson. Dog har man altid lov til at lade sig friste af noget, der ikke er i saeson, så laenge det gøres med omhu.”

Hvordan holder man blomster bedst?

“Man skal passe blomster, som man ville passe noget levende. Blomster skal have lys og vand. Hvis man vil gøre sig meget umage, skal man have dem op af vandet en gang dagligt. Man skal klippe dem dagligt og skifte vandet – alt sammen på samme tid. Når blomster falder visne om efter 1,5 dag i en vase, er det, fordi man ikke har snittet dem ordentligt eller har givet dem for lidt vand.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark