Costume (Denmark)

Perlebloms­ter

Drømmen om evighedsbl­omsten var i centrum, da Anna Waller Andrés, grundlaegg­er af accessorie­s-maerket Pura Utz, fik idéen til at kreere fine blomster ud af naturlige perler. For hende er blomster en af naturens bedste kreationer – unikke og opslugende.

-

Hvad var jeres idé med at lave perlebloms­terne?

“Vi vil lave den smukkeste evighedsbl­omst. Perler giver alle vores design et helt saerligt liv, så idéen om at lave et evigt vaerk i en blomst var totalt oplagt for os. Den ene størrelse er naturtro, hvor den anden er overdimens­ioneret og helt opslugende. Her kan man virkelig saette pris på detaljerne og hver enkelt perle. Blomster spreder glaede, men det er også en dyr glaede. Derfor er det ret fantastisk at kunne starte sin egen lille evighedsbu­ket.”

Hvordan er blomsterne lavet?

“Med en fransk perletekni­k i bladene, hvor man bruger ståltråd. Derefter samler vi al tråden og bruger en anden teknik, der hedder Peyote, til at lave stilken i perler også – ligesom man strikker efter rang og rib, saetter man perler på snor efter Peyote.”

Hvordan kaster man sig som nybegynder ud i projektet?

“Søg for eksempel efter ‘beaded daisy strings’ på YouTube, og kig i gamle bøger om håndvaerk. Vi kendte ikke teknikken i forvejen, så vi brugte mange timer og forsøg med hjaelp fra bøger og videoer til at laere den. Det tager cirka tre dage at lave en stor blomst.”

Hvad er det svaereste ved at lave perlebloms­ter?

“At give bladene form, så de har volumen ligesom rigtige blomster.”

Hvad kan man laegge ud med, hvis en blomst er for svaer?

“At saette perler i sjove former og farver på en snor, derefter kan man avancere til perlevaeve­de armbånd – man kan finde guides til begge dele på YouTube.”

Hvilke perler skal man bruge?

“De bedste perler er aegte glasperler, der er produceret enten i Japan eller i Tjekkiet. Beadhouse i København har det bedste udvalg.” _

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark