Costume (Denmark)

Sommerord

Med sommerferi­en følger forhåbentl­igt tid til at laese en god bog eller to. Her er vores bud på tre af sommerens bøger.

-

MIN BARSEL

Hvordan har du det egentlig? Ja, dig, den voksne halvdel af en barslende med en nyfødt. Det spørger Olga Ravn i bogen Min barsel, hvor foraeldre på barsel kan dokumetere deres egen udvikling, følelser og drømme som nye foraeldre – og dermed huske det efter barselsbob­len. Så tag ti minutter for dig selv i solen, og udfyld Ravns skemaer og faerdiggør saetninger a la bøgerne om barnet, bare med fokus på den nye foraelder. Er udkommet.

Min barsel af Olga Ravn hos Gyldendal 200 kr.

DET DER SKILLER OS

HBO har sikret sig filmrettig­hederne til Britt Bennetts prisvinden­de roman, Det der skiller os, der netop er udkommet på dansk. Bogen er en fortaellin­g om familie, identitet, race og historie og handler om de enaeggede tvillinger Stella og Desiree, der vokser op i sydstatern­e i 1950’ernes USA. De to piger er uadskillel­ige, og som 16-årige stikker de af fra den lille flaekke, de bor i, til New Orleans. Her opdager Stella, at hendes hud er så lys, at andre tror, hun er hvid. De to pigers liv går hver sin vej, og mange år senere vender Desiree tilbage med sin sorte datter til den by, de flygtede fra. Stella har slået sig ned i Californie­n, hvor hun lever som hvid, velhavende husmor med sin mand og datter, der ikke kender hendes fortid. Men selv adskilt af så mange kilometer og løgne fletter tvillinger­ne og deres døtres skaebner sig sammen.

Det der skiller os af Britt Bennett hos Gyldendal 300 kr.

SOMMERFERI­EDIGTE

Et flygtigt billede af sommer i Danmark med sol, skyer, regn, bølger og kålorme – og et familiepor­traet med en tvaer teenagedat­ter, brødre, der slås, forlystels­esparker og andre ganske almindelig­e op- og nedture. I Sommerferi­edigte skriver Nikolaj Zeuthen et digt for hver dag i seks uger af den danske sommer, hvor han i en lejet bil med sin kone og tre børn krydser Danmark og vender hjem igen. Er udkommet. Sommerferi­edigte af Nikolaj Zeuthen hos Gutkind 200 kr.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark