Costume (Denmark)

HVILKE TRE POPKULTURE­LLE FAENOMENER HAR FORMET JER?

-

Lucia Odoom 34 år, kulturskri­bent, musikanmel­der og podcastvae­rt på Politiken

Kunstneren Alice Neel: “Alice Neel malede mennesker, sådan som jeg ønsker at tale med mennesker. Ud fra hvordan de er, når de er helt passionere­de og sig selv uden kostumer og påklistred­e referencer. På Wikipedia står der om hende: ‘Alice Neel var en amerikansk billedkuns­tner, der var kendt for sine portraette­r, der skildrer venner, familie, elskere, digtere, kunstnere og fremmede. Hendes malerier har en ekspressio­nistisk brug af linje og farve, psykologis­k skarphed og følelsesma­essig intensitet’. Man kan se hendes malerier på The Met i New York under overskrift­en

People Come First, og det er praecis sådan, jeg har det med at tale om popkultur. Det handler i virkelighe­den meget mere om at vaere et menneske, der prøver at sige noget på en tydelig måde.”

TV-kanalen MTV:

“Mit livs pensum fik jeg ikke i skolen, men når jeg så MTV. At vokse op med det mixtape, som MTV var, g jorde, at jeg blev optaget af både popkultur og subkultur. Det var her, jeg opdagede punk og The Cure, og her, jeg så, at der var plads til poppede sorte kvinder med pigegruppe­r som Destiny’s Child efter tiden med Spice Girls. Jeg har en master i MTV og sørger stadig over, at kanalen ikke er der laengere.”

Filmen Kids fra 1995:

“Jeg var punker som teenager, det er derfor, jeg stadigvaek har det svaert med autoritete­r og med at komme til tiden. Det er en uhøflighed, jeg saetter stor pris på, fordi der er en livskraft i at vaere på tvaers. Som yngre var jeg filmnørd, og filmen Kids om en gruppe teenageska­tere i New Yorks 90’ere g jorde stort indtryk på mig. Den handler på en måde om, hvor brutalt det er at vaere ung. Den ubehøvleth­ed, jeg romantiser­ede, blev også kritiseret i filmen, samtidig med at den unge rebelske umiddelbar­hed og skønhed var lige der i valget af skuespille­re som Chloë Sevigny og Rosario Dawson og i soundtrack­et og de dvaelende scener.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark