Costume (Denmark)

SPIS I DET FRI

-

Skovshoved: Øresund Skovshoved

Den nyligt åbnede café i Skovshoved er en hyggelig oase med traeterras­se, hvor du kan nyde både friskbagt bagvaerk, kaffe og et godt glas vin. Caféen ligger roligt taet på vandet – og du kan købe alt lige fra maelk til saesonens danske grøntsager i dens lille købmandsbu­tik.

Strandveje­n 343 Anholt: Orakelbar

Ved vindmøllen ved havet uden udsigt til land ligger Orakelbar, Anholts eneste strandbar. Og den er velbesøgt. Sid med taeerne i sandet, mens du nyder et glas vin og en pizza til lyden af bølgerne. Baren ligger i et råt, gammelt oliedepot, og i juli serverer kokkene også streetfood fra deres madvogn.

Gennem Landet 98 København: Lade 609

Ni traelader fra 1909 mellem vild natur og togskinner i Sydhavnen i København er ved at blive omdannet til Københavns nye grønne oase, Banegaarde­n. I en af laderne ligger restaurant Lade 609, der med inspireret fra udekøkkene­r og shelterliv, ved solide traeborde serverer økologiske, grønne retter baseret på råvarer fra naturens vilde spisekamme­r – blandt andet braendenae­lder, spiselige blomster og tang.

Otto Bossesvej 45 Vejle: Den Smidtske Gård

I hjertet af Vejle gågade ligger en gammel købmandsgå­rd i gule og vinrøde nuancer. Tag en pause fra indkøb, og nyd stemningen og et stykke friskbagt surdejsbrø­d med håndpilled­e rejer og en kold drink.

Søndergade 14 Frederiksv­aerk: Tinggården

Hos Tinggården i Frederiksv­aerk er maden inspireret af det franske landkøkken, og den har derfor fokus på lokale råvarer og varierer med årstiden – for eksempel serverer restaurant­en i det røde bondehus med stråtaekt tag retter med fladfisk, asparges og rabarber om sommeren. Du kan nogle dage om ugen også bestille deres takeawayhu­smandskost – en gedigen ret lige til at varme derhjemme.

Frederiksv­aerkvej 182

 ??  ?? Øresund Skovshoved er lille butik og café i et.
Øresund Skovshoved er lille butik og café i et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark