Costume (Denmark)

LAERKE BAGGER

Tilgiv dig selv alt, traek vejret dybt, og elsk dine fejl – de giver livet farve. Det er nogle af de ting, livet har laert strikdesig­ner Laerke Bagger.

- 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

Lad aldrig et ‘nej’ stoppe dig! Brug det i stedet aktivt til at blive dygtigere, skarpere og staerkere. Mand, hvor er der mange, der har sagt til mig gennem tiden, at jeg var på en umulig mission.

Elsk dine fejl højere end dine dyder. Fejlene gør os til de mennesker, vi er, og giver livet farve. Dyderne er gode nok, men meget kedelige og uinteressa­nte i laengden. Jeg vil i hvert fald hellere huskes for dengang, mine bukser revnede i byen, og jeg lånte min venindes kokketøj, fordi jeg havde bar røv under, end for at vaere den, der altid har sagt paent tak for mad.

Se altid fremad og ikke til siden. Lad vaere med at sammenlign­e dig med eller spejle dig i andre, intet godt kommer ud af det. Fokusér i stedet på dig selv, det, der føles rigtigt for dig, og gør din ting. Så er du allerede kommet rigtigt, rigtigt langt.

Tilgiv dig selv. Tilgiv dig selv alt. Ellers bliver du aldrig fri, lykkelig eller i stand til at tilgive og elske andre fuldt og helt. Jeg tilgiver mig selv hele tiden, både for små og for store ting. For eksempel har mine børn lige spist koldskål to dage i traek til aftensmad efterfulgt af tre dages takeaway. Lille ting. Af store ting tilgiver jeg mig selv hele tiden for at fucke op, fordi jeg ved, at jeg mener det godt, og at jeg er en god person.

Traek vejret. Jeg glemmer selv ofte at traekke vejret. Jeg har en tendens til at snappe og hive efter vejret og har gået til vejrtraekn­ingsteknik for at blive bedre til det. Jeg kan vaere meget intens, hektisk og hurtig, og så er det, som om det med at traekke vejret kommer i sidste raekke. Det er ikke så godt, men jeg arbejder på det.

Den tid, der er gået godt, kommer ikke skidt tilbage. Det sagde min mor altid, da jeg var ung, isaer når jeg havde kaeresteso­rg. Og jeg syntes bare, det var det mest irriterend­e råd ever. I dag forstår jeg, at det handler om at vaere taknemmeli­g for de små ting. Livet er meget hårdt, men også meget dejligt. Da min far døde for tre år siden efter et meget kort og intenst sygdomsfor­løb, gik det op for mig, hvor skrøbeligt og dyrebart livet er. Og hvor vigtigt det er at saette pris på de små ting som at kunne spise morgenmad med sine børn eller danse rundt sammen med dem til en MGP-sang.

Nyd livet for fanden. Undskyld jeg bander. Men altså ingen ved, hvor lang tid vi har, så det er eddermame bare med at få noget ud af det, så laenge man kan have det sjovt. Der er så mange ting, der gør ondt og er svaere, og vi kan alle falde døde om i morgen. Køb de sko, kys ham/hende, sig dog ja. Måske kommer muligheden aldrig tilbage.

Arbejd hårdt. Hvis du vil noget, så arbejd hårdt. Saet dig selv på spil, og ofr det, det kraever. Hvis ikke du gør det, så bliver det ikke gjort. Tro mig. Ingen kommer sovende til succes. Naermere graedende.

Hvis du har noget paent at sige, så husk at sige det. Også selvom det måske er lidt akavet eller graenseove­rskridende. Jeg forsøger at sende positiv energi ud hver dag, det gør nemlig også mig selv glad. Jeg har lige vaeret til møde med mine grafikere, som havde lavet et megagodt stykke arbejde med logo og web, så det fik jeg også sagt rigtigt, rigtigt mange gange!

10. En øl er tilpas, to øl er for meget, og tre øl er for lidt. _

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark