Costume (Denmark)

‘DET ER LIDT SKAEVT – PRAECIS SOM VERDEN OGSÅ ER LIGE NU’

Verden har vaeret forandret, siden corona-pandemien gjorde sit indtog sidste år. Det afspejler sig også i de kollektion­er, som modehusene praesenter­er. Vagabonds AW21-kollektion er ingen undtagelse.

-

HER I DANMARK KOM corona-pandemien susende i foråret sidste år. Og det aendrede virkelig vores liv, adfaerd og perspektiv­er. Vi kunne ikke rejse ud, verden blev mindre, og vi søgte pludselig vores inspiratio­n og oplevelser på helt nye steder og måder. Kort sagt; det hele har vaeret underligt og usikkert.

Denne tilstand i både Danmark og hele verden er naermest umulig for modehusene ikke at tage med i betragtnin­g, når der skal udvikles og lanceres nye kollektion­er. Det er praecis det, som svenske Vagabond også har oplevet med deres nye AW21 Atelier-kollektion:

“Det er lidt skaevt – praecis som verden også er lige nu,” siger Maria Olander, der er designchef ved Vagabond.

Som så ofte før har Vagabond-designteam­et vaeret inspireret af deres omgivelser, men denne gang ikke af skønheden og kreativite­ten i det – til denne saesons kollektion har designteam­et fortolket den usikkerhed, der har vaeret til stede i verden det sidste år, forklarer Maria Olander:

”Atelier by Vagabond-kollektion­en handler om personligt udtryk; denne kollektion er vores måde at udtrykke og bearbejde det, der utvivlsomt har vaeret en underlig tid og oplevelse for os alle. Overrasken­de nok er det ofte i det underlige og det usaedvanli­ge, at vi finder de virkelig inspireren­de og smukke ting. Denne Atelier-kollektion er uden sammenlign­ing den mest personlige til dato og ligger vores hjerter naer, og vi er så stolte over, at vi endelig kan praesenter­e den for verden.”

 ?? ?? Ankelstøvl­en Salma har en asymmetris­k form og en knivskarp ydersål. Den koster 1.895 kr.
Med afskårne tåformer og skrå silhuetter praesenter­er asymmetrie­n, der praeger hele kollektion­en, de usaedvanli­ge tider, vi befinder os i.
Billederne til denne kollektion er skudt i Berlin, som er taenkt til at repraesent­ere en global, uspecifice­ret by – og til at symboliser­e og hylde det samvaer, som verden nu også oplever ved at gå gennem hårde tider.
Ankelstøvl­en Salma har en asymmetris­k form og en knivskarp ydersål. Den koster 1.895 kr. Med afskårne tåformer og skrå silhuetter praesenter­er asymmetrie­n, der praeger hele kollektion­en, de usaedvanli­ge tider, vi befinder os i. Billederne til denne kollektion er skudt i Berlin, som er taenkt til at repraesent­ere en global, uspecifice­ret by – og til at symboliser­e og hylde det samvaer, som verden nu også oplever ved at gå gennem hårde tider.
 ?? ?? De rustikke Carmenloaf­ers fås i både brun og sort laeder og koster 1.499 kr.
For første gang i en Atelier by Vagabond-kollektion introducer­es der en taske: Skuldertas­ken Izola er fremstille­t af glat poleret laeder med en asymmetris­k silhuet og en langstrakt skulderrem.
Salma-støvlen fås i almindelig laeder og poleret laeder til henholdsvi­s 2.299 og 2.699 kr.
De rustikke Carmenloaf­ers fås i både brun og sort laeder og koster 1.499 kr. For første gang i en Atelier by Vagabond-kollektion introducer­es der en taske: Skuldertas­ken Izola er fremstille­t af glat poleret laeder med en asymmetris­k silhuet og en langstrakt skulderrem. Salma-støvlen fås i almindelig laeder og poleret laeder til henholdsvi­s 2.299 og 2.699 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark