Costume (Denmark)

FRA NATUR TIL FLASKE

Hos Clarins tager man naturen seriøst. Laes her, hvordan det franske beautybran­d arbejder med naturlige ingrediens­er og baeredygti­ghed.

-

Vi vil gerne vaere så baeredygti­ge som muligt og taenke i grønne alternativ­er inden for alt, hvad vi gør - både når det kommer til det mad, vi spiser, og det tøj vi køber. Men hvad med vores hudpleje?

Vi har spurgt Marie-Hélène Lair, der er direktør for CSR og innovation hos Clarins om, hvordan de arbejder med naturen.

Naturlig inspiratio­n

Clarins har arbejdet med planter og naturlige ingrediens­er i mange år, og baserer mange af deres nye produkter på naturen. Det forklarer Marie-Hélène Lair:

“Naturen inspirerer vores research og innovation samt hjaelper os med at nde de plantebase­rede aktive ingrediens­er, der er grundlaget for hvert et nyt produkt, som vi udvikler.”

Grøn kemi uden forurening

Clarins dyrker og høster mange af de naturlige ingrediens­er deres eget område i Alperne kaldet “Le Domaine Clarins”. Her er der ingen forurening i hverken luften eller jorden, hvilket betyder, at man kan høste de reneste økologiske ingrediens­er.

“Vi arbejder ud fra to nøgleord i vores arbejde med naturlige ingrediens­er: Bio-inspiratio­n og grøn kemi. Med disse to ord understreg­er vi, at Clarins arbejder med planter som inspiratio­nskilde til udviklinge­n af nye produkter, og at naturen udgør de rå elementer i hver en formel, vi udvikler på vores laboratori­e, “uddyber Marie-Hélène Lair og fortsaette­r:

“I dag er 40 procent af de planter, vi arbejder med, økologiske, og i 2025 har vi en målsaetnin­g om, at 80 procent skal vaere økologiske.”

Forbrugern­e stiller krav

Marie-Hélène Lair ser en klar trend blandt forbrugern­e, der stiller krav til virksomhed­er og vaelger produkter baseret på vaerdier.

“Vi har en ambitiøs CSR-politik, hvor to vigtige målsaetnin­ger er både at passe på mennesker og passe på planeten. Vi vil gerne gøre livet smukkere, mens vi er her, men samtidig også sikre at vi giver en staerkere og smukkere planet videre til naeste generation.”

OM MARIE HÉLÈNE LAIR

Marie-Hélène Lair er direktør for CSR og innovation i Clarins

Hun har en doktorgrad i farmakolog­i Arbejder hver dag med at udvikle nye produkter og vil gerne gøre verden til et grønnere sted

 ?? ?? Ansigtsoli­en Face Treatment Oil indeholder 100 procent rene planteekst­rakter fra blandt andet blå orkidé.
Når Clarins høster ingrediens­er til hudpleje- og make up-produkter, sker det i Clarins’ eget område i Alperne “Le Domaine Clarins”.
Ansigtsoli­en Face Treatment Oil indeholder 100 procent rene planteekst­rakter fra blandt andet blå orkidé. Når Clarins høster ingrediens­er til hudpleje- og make up-produkter, sker det i Clarins’ eget område i Alperne “Le Domaine Clarins”.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark