Costume (Denmark)

EMILY OG PARIS

-

Da første saeson af Emily in Paris havde premiere i december 2020, blev serien hurtigt den mest sete på Netflix nogensinde. Darren Stars fortaellin­g om den unge amerikansk­e kvinde Emily, som rejser til Paris for at arbejde for et fransk PR-bureau, ramte en efterspørg­sel på underholdn­ing, som gav et afbraek fra lockdowns og coronarest­riktioner. I december sidste år havde anden saeson premiere, og i den forbindels­e snakkede vi med Lily Collins, skuespille­ren bag Emily Cooper.

Siden første saeson af Emily in Paris havde premiere, er Emilys farverige garderobe blevet diskuteret og kommentere­t – positivt som negativt. Hvad er din holdning til hendes stil?

“Jeg elsker, at Emilys stil repraesent­erer hendes energi. Den er farverig, modig, sprudlende og umiddelbar. Hun er ikke bange for at tage vilde modevalg. Da hun flyttede til Paris, var hun tro mod sin stil, og det fortsaette­r ind i saeson 2, hvor hun dog begynder at inkorporer­e en lille smule af den dér chikke franske je ne sais quoi i sit look.”

Forskellig­e medier og anmeldere har beskrevet Emily som en sprudlende karakter, andre som naiv og måske ligefrem irriterend­e. Hvad synes du, at Emilys bedste og vaerste sider er?

“Hendes bedste side er, at hun ikke er bange for at indrømme, når hun har brug for hjaelp. Hun er sårbar og følsom, men også en arbejdshes­t, og hun elsker sit job – og hun elsker sine venner og at laere en masse nye ting om sig selv. Så jeg synes, der er mange dejlige kvaliteter ved Emily. Nogle kalder hende irriterend­e, andre vil kalde hende farverig, modig og sprudlende. Jeg tror, at folk altid vil fortolke forskellig­e karakteris­tika på forskellig­e måder, afhaengigt af hvordan de selv har det. Så jeg føler, at noget af det kan blive lost in translatio­n.”

Serien er skabt af Darren Star, hvis mest kendte serie er Sex and the City. Meget er dog sket, siden den udkom. Hvordan synes du, at Emily in Paris afspejler nogle af de strømninge­r, der er i vores samfund netop nu?”

“I saeson 1 beskaeftig­ede vi os mere med sociale medier end i saeson 2, men det er stadig noget, Emily bruger til at markedsfør­e luksusvare­r, og det synes jeg er virkelig interessan­t. Under pandemien har vi alle sammen vaeret nødt til at finde på nye måder at promovere, købe og saelge på, og Emily er virkelig god til at vende tingene om og løse problemer med hensyn til at få sit budskab ud: Hvordan kan hun bruge sociale medier og kreativite­t til at sprede budskabet? I sit arbejde står Emily i spidsen for at finde nye veje inden for medierne. Det er det samme, vi som samfund har skullet gøre gennem de seneste to år.

Det var også empowering at laese et manuskript om en kvinde, der ikke laegger skjul på, at arbejde fylder meget i hendes liv, og at hun elsker sit arbejde, men også elsker kaerlighed. Hun behøver ikke at vaere enten en workaholic eller en romantiker. Hun kan vaere det hele, og det er også noget af det, jeg falder for ved de personer, jeg beundrer: Mennesker kan vaere det hele og behøver ikke én definition: Jeg følte mig virkelig empowered ved, at serien også italesatte det.”

Var der noget, du havde håbet, at manuskript­forfattern­e ville inkludere i saeson to?

“I første saeson fik vi ikke rigtigt mulighed for at se Emily virkelig fordybe sig i den franske kultur, fordi seriens natur er en fish out of water-fortaellin­g om Emily, som er udlaending i en by, hvor hun ikke taler sproget, så det var man ligesom nødt til at slå fast. Men i saeson 2 håbede jeg virkelig, at vi kunne se mere ind i den franske kultur og sproget, ved at Emily ville gå til franskunde­rvisning, opleve forskellig­e dele af byen, møde forskellig­e typer af mennesker, spise forskellig mad, bruge sine kollegaer til at laere mere om den franske kultur og traditione­r og inkorporer­e mere fransk mode. Jeg er glad for, at hver af de nye episoder lader hende dykke dybere ned i det.” _

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark