Costume (Denmark)

CARTIER STØTTER IVAERKSAET­TERE

Kvindelige ivaerksaet­tere skal frem i det internatio­nale erhvervsli­v. Det er smykkehuse­t Cartier enige i, og derfor har de i 15 år haft CWI – et program, der skal hjaelpe idérige kvinder i gang

-

Hvordan producerer vi f.eks. garn og boligudsty­r ved hjaelp af yak-fibre købt direkte fra lokale hyrder? Og hvordan bruger vi data og teknologi til at opdage og levere vaesentlig­e medicinske produkter til hospitaler i Nigeria? Det var nogle af de udfordring­er, årets nominerede i ivaerksaet­terprogram­met Cartier Women’s Initiative 2022 havde svaret på, da de ni finalister mødtes i marts på World Expo i Dubai. I den forbindels­e mødte vi Wingee Sampaio, Global Program Director for Cartier Women’s Initiative og Cartiers Diversity og Inclusion Ambassador.

Hvad er faelles for de ni prismodtag­ere i år?

“Alle kvinderne har identifice­ret et problem, der har en negativ indflydels­e på verden. Sommetider kan det vaere svaert at vide, hvordan man kan tage hånd om det. Faelles for finalister­ne er, at de alle har turdet tage affaere og forsøge at løse problemer – alt fra større humanitaer­e kriser til udvikling af nye, baeredygti­ge tekstiler.”

Har du et råd til kvindelige entreprenø­rer?

“Det kan vaere svaert at føle i et mandsdomin­eret erhvervsli­v, at du hører til – du kan hurtigt føle dig ensom. Selvom du har idéerne og drivkrafte­n, er det vigtigt at finde et faellesska­b, der kan hjaelpe dig til at komme i gang. Søg mod faellesska­bet, og find mentorer og programmer, der kan hjaelpe dig.”

I år bliver CWI 15 år. Hvad er det vigtigste, CWI foreløbigt har opnået?

“CWI startede egentlig som en pris, der hyldede kvindelige ledere. I dag er det blevet et entreprenø­rprogram, der er i konstant udvikling. Det er samtidig et program, der raekker laengere, end øjet kan se: Ansøgernes netvaerksg­rupper fortsaette­r for eksempel i årevis.”

Cartier Women’s Initiative blev etableret i 2007. Der er ansøgere fra alle verdensdel­e, fra unge studerende til pensionist­er. CWI har haft mere end 250 nominerede fra 62 lande og har doneret mere end 6 millioner dollars til programmet.

I 2020 var den danske virksomhed HiveOnline blandt de tre prismodtag­ere. Cartier Women’s Initiative 2023 åbner for ansøgere den 16. maj 2022 og lukker den 30. juni 2022.

Ansøg via

Cartierwom­ensinitiat­ive.com

 ?? ?? CWI-prismodtag­er Fariel Salahuddin, Pakistan, der har viksomhede­n UpTrade.
CWI-prismodtag­er Fariel Salahuddin, Pakistan, der har viksomhede­n UpTrade.
 ?? ?? Den seneste ”it-bag” fra Cartier, Panthère de Cartier
Pris 22.200 kr.
Den seneste ”it-bag” fra Cartier, Panthère de Cartier Pris 22.200 kr.
 ?? ?? Du kan ikke sige Cartier uden at taenke på Panteren, der har vaeret integreret i designet siden 1914. Pris 27.900 kr.
Du kan ikke sige Cartier uden at taenke på Panteren, der har vaeret integreret i designet siden 1914. Pris 27.900 kr.
 ?? ?? Cartier’s ikoniske ur ’Tank’ skabt af Louis Cartier i 1917.
Pris på forespørgs­el
Cartier’s ikoniske ur ’Tank’ skabt af Louis Cartier i 1917. Pris på forespørgs­el

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark