Costume (Denmark)

HESTENE & HERMÈS

-

... eller 5 facts om Hermès’ sadler, du (nok) ikke ligger inde med. Ly Lallier styrer Hermès' ridesport, og Hermès’ partner-rytter Jérôme Guery deler deres viden:

1. Hermès var de første, der begyndte at lave seletøj med hestens velbefinde­nde i fokus.

2. Hermès’ sadler er – ligesom seletøjet – skabt så delikate og tynde som muligt. Det giver en taet kontakt mellem rytter og hest og giver hesten frihed. Med Hermès’ sadler kan du naermest maerke hestens hud bevaege sig.

3. Alt udføres i hånden, og en enkelt sadel tager mellem 25 og 30 timer at lave.

4. En sadel fra Hermès starter på ca. 50.000 kr.

5. Der er kun én håndvaerke­r for hver sadel. Fra start til slut.

6. Hvor starter I, når I skal skabe en ny sadel?

LL: “Hermès’ atelier på Rue Faubourg Saint Honoré har eksisteret siden 1880. Her udvikler vi sadlerne ved at mødes med ryttere, håndvaerke­re og sadelekspe­rter. Det er i samtalen mellem rytter og håndvaerke­r, at megen innovation opstår. Vi bruger også meget tid på materialer. For hesten er blødhed vigtig, og forståelse­n af materialer­nes oprindelse og udvikling over tid er essentiel – hvad angår både trae, som bliver brugt til sadelbomme­n, og laeder. Det giver både hest og rytter de bedste forudsaetn­inger for at praestere optimalt.”

7. Hvad karakteris­erer den nye Selle Rouge-sadel?

JG: “Det begyndte med en samtale om mine behov. Jeg kan godt lide et dybt saede og at vaere taet på hesten. Ud fra de idéer gik håndvaerke­ren i gang med at skabe en sadel. Det tog naesten tre år, og gennem gentagne tests kom vi frem til den sadel, du ser i dag. Det er min drømmesade­l, og jeg er meget begejstret for den. Det tror jeg også, min hest er, for han springer fantastisk med den på.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark