Costume (Denmark)

Den nye (selv)iscenesaet­telse

-

Madanbefal­inger fylder vores sociale medier – og de må også gerne komme fra to helt almindelig­e sultne piger. Det vigtigeste er, at vi deler og (frem)viser vores oplevelser med mad – som var det yndlingsta­sken eller vores nyeste vintagefun­d. Redaktør på Børsen og livsstilse­kspert Chris Pedersen saetter ord på selviscene­saettelsen.

”Det er blevet chikt at spise ude, fordi det signalerer en form for raffinemen­t, som er oppe i tiden. Det at vise, at vi er ude og prøve byens nye restaurant, er en måde, hvorpå vi iscenesaet­ter os selv og viser, at vi ved, hvad der foregår på den kulinarisk­e scene, og at vi prioritere­r at gå op i det. Ligesom når vi skaber et kulturelt image af os selv ved at vise, at vi går op i kunst og litteratur, så skaber vi også et kulturelt image ved at vise, at vi er kulinarisk dannede, når vi deler billeder af laekre middage og gode restaurant­er,”

Det at spise ude er i høj grad knyttet til vores livsstil, fordi de restaurant­er, vi vaelger at besøge, danner et billede af, hvem vi er, og hvem vi gerne vil vaere. På den måde er vores forbrugsmø­nster i høj grad en personlig kuratering.

Først og fremmest så tror jeg, at tendensen er udtryk for, at det økonomisk går ganske glimrende i Danmark. Selv under pandemien har vi haft en stor disponibel indkomst, og vi har efterfølge­nde vaeret i stand til – og haft lyst til – igen at bruge penge på at gå ud. Både København, Aarhus og Odense har oplevet en vaekst i restaurant­er, fordi vi i tiltagende grad gerne vil haenge ud med vores venner fremfor at gå på natklub. Det tror jeg er udtryk for en ro i tiden. Og så trender smuk mad rigtigt godt på sociale medier lige nu. Vi deler billeder af mad, fordi de er populaere på Instagram, og fordi de sociale medier i stigende grad er der, hvor vi finder restaurant­anmeldelse­r og lader os guide til nye steder. Samtidig er restaurant­er – ligesom museer og butikker – begyndt at taenke de sociale medier ind i både indretning og menu, så det er fotogent og egner sig godt på Instagram. I København kan du opleve Delphines lyse og kunstneris­ke indretning og Brasserie Prins, som er smukt indrettet med mange farver og moderne kunst fra galleriet V1. Eller Frederik Bille Brahes ikoniske avocado-mad og Esmees lyserøde isdessert, som begge har haft deres egne hashtags.”

 ?? ?? @mujidenmar­k
@mujidenmar­k
 ?? ?? @delphinere­staurant
@delphinere­staurant
 ?? ?? @delphinere­staurant
@delphinere­staurant
 ?? ?? @apotek_57
@apotek_57
 ?? ?? @brasseriep­rins
@brasseriep­rins
 ?? ?? @ateliersep­tember
@ateliersep­tember
 ?? ?? @apotek_57
@apotek_57
 ?? ?? @circolo_frederiksb­erg
@circolo_frederiksb­erg
 ?? ?? @ateliersep­tember
@ateliersep­tember
 ?? ?? @esmee_cph
@esmee_cph

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark