Costume (Denmark)

”Sommermad tager ikke så lang tid at tilberede”

-

Nye kartofler er smagen af sommer for kok Eva Hurtigkarl, som er køkkenchef hos modehuset Ganni. Her får du Evas kartofler med ramsløgsma­yonnaise og -kapers, som er inspireret af råvarer fra den danske natur.

“Noget af det mad, jeg allerbedst kan lide at lave om sommeren, er kogte nye kartofler. Det er naermest lidt af en joke blandt mine venner, at jeg er den, der altid laver kartofler, men jeg elsker dem bare: De har en fantastisk konsistens, og man kan tage alle mulige urter eller løg, man lige har liggende, og smide det med ned i gryden. Det er virkelig smagen af sommer for mig.

Min mor bor på Sydsjaella­nd taet på en skov, som vi kalder ‘ramsløgsko­ven’, fordi der gror en hel masse ramsløg i det område. De kan høstes i foråret, og når jeg kommer forbi, har hun ofte vaeret derhenne og samlet en masse til mig. Vi laver blandt andet olie med dem, som vi kan gemme til sommeren. Jeg kan godt lide tanken om, at vi har plukket noget i foråret, som vi går og glaeder os til at kunne bruge i en laekker sommerret senere på året.

Jeg forbinder sommermad med ting, som ikke tager så lang tid at tilberede. Det handler om at finde nogle friske råvarer, og så kan man servere dem, naermest som de er: I den her ret – kartofler med ramsløgsma­yonnaise og ramsløgska­pers – skal kartoflern­e kun koge i kort tid. Det er nemt, laekkert og hurtigt. Jeg vil servere dem med enten grillet kød eller grillet fisk, for eksempel makrel – når jeg køber fisk til mig selv, bruger jeg oftest fiskehandl­eren Sømunken på Rantzausga­de på Nørrebro.” _

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark