Costume (Denmark)

“Det kraever tunnelsyn og fokus at nå sine drømme – dén energi ser jeg i Ivan”

Musiker Jeuru Malik Antoine og hans ven og musikerkol­lega Ivan Sito tror i dén grad på hinandens evner til at nå i mål med egne ambitioner og mål. Dét er en solid byggesten for deres relation.

-

Ivan og jeg mødte hinanden, det første år jeg kom til København i 2017. Ivan er også musiker og havde en opfattelse af, at jeg ikke kunne lide ham – det var noget med en aften i byen med nogle faelles venner, hvor han synes, jeg gav ham den kolde skulder. Det skal siges, at jeg ikke helt husker den aften, haha. Ikke desto mindre har jeg altid selv taenkt, at vi mødte hinanden gennem en faelles ven i studiet samme år som den famøse aften i byen. Der skabte vi vores første demo sammen – herfra er resten historie …

Jeg er inspireret af Ivans uendelige vedholdenh­ed. Jeg har set ham ofre meget, for at nå sine drømme og for at komme videre til ‘naeste stadie’. Det kraever tunnelsyn og fokus at nå sine drømme – dén energi ser jeg i Ivan.

Ivan inspirerer mig på mange måder. Hans mod, hans evne til at vaere sårbar, hans passion og den måde, hvorpå han udtrykker sin femininite­t. Det er forfrisken­de at se en heteroseks­uel cis-kønnet mand, der er selvsikker og ikke udviser nogen form for det, vi kender som “toxic masculinit­y”. Som queer mand er det sådan et miljø, du har lyst til at befinde dig i.

Ivan og jeg er begge på en lang, smuk og hård rejse. Jeg ser en superstjer­ne i Ivan, og jeg tror lige så meget på ham, som han gør på mig. Jeg siger altid, at Ivan har så meget energi, at jeg har brug for en lur, når vi har vaeret sammen. Vi plejede at bo sammen, og fra det sekund, Ivan slog øjnene op om morgenen, var han klar til at gå ud i verden.

Jeg kan se, at han er tro mod sine rødder, sine venner og sin familie, hvilket jeg altid har elsket. Jeg kommer også fra en stor familie med en caribisk baggrund, mens Ivans familie kommer fra Chile. Jeg tror, at hans kaerlighed til sine rødder og sin familie holder ham ydmyg og jordnaer og samtidig følsom. Det er en god reminder om, at hvis du har en god familie og gode venner, bør du holde dem taet på dig.

Jeg bruger Ivan til at minde mig selv om at vaere ydmyg, åben og jordnaer, for når jeg har vaeret på og arbejdet meget synligt som kunstner, elsker jeg at haenge ud med Ivan, fordi han får mig til at føle mig normal og jordnaer. Jeg kan af gode grunde godt vaere lidt lukket, men når jeg ser på Ivan, kan jeg se, at det nogle gange er okay at løsne lidt op.

Det med at åbne op er en igangvaere­nde proces, haha. Ivan sagde engang, at jeg er en af hans mest staedige venner, men på trods af min staedige stenbuk-profil er jeg fortsat med at bruge alle de ting, som jeg har laert i vores venskab. Baby steps … baby steps!

Det er forfrisken­de og inspireren­de at se en heteroseks­uel cis-kønnet mand, der er selvsikker og ikke udviser nogen form for det, vi kender som “toxic masculinit­y”.

”Ivan har så meget energi, at jeg har brug for en lur, når vi har vaeret sammen”

siger Jeuru (t.h.) om sin gode ven og inspiratio­n, musikeren Ivan Sito.

 ?? ?? Jeuru på scenen til Soundvenue Input 2022.
Jeuru på scenen til Soundvenue Input 2022.
 ?? ??
 ?? ?? JEURU MALIK ANTOINE er vokset op i Queens i New York, men bor i dag i København. Jeuru bevaeger sig inden for den kreative verden, hvor han både skriver musik, synger, rapper og bruger mode til at udtrykke sin personlige stil.
JEURU MALIK ANTOINE er vokset op i Queens i New York, men bor i dag i København. Jeuru bevaeger sig inden for den kreative verden, hvor han både skriver musik, synger, rapper og bruger mode til at udtrykke sin personlige stil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark