Costume (Denmark)

STRANDLAES­NING

Er der noget bedre end en hel dag med varmt sand mellem taeerne, en iskold drink (som nogen serverer) og ro til at laese? I timevis. Vi elsker det.

-

I en tid hvor alt for mange er stressede og oplever udbraendth­ed synes jeg, det er relevant at laese om nogen, der maerker efter og gør noget andet. I 4 år valgte forfatter og journalist Maj My Humaiden, sammen med sin mand, at traekke stikket fra hamsterhju­let i byen, slukke for vaekkeuret og flytte tilvaerels­en med familien til en lille gård på AErø. Denne bog er en personlig beretning om at vaelge materielle goder fra og mavefornem­melsen til - lyder modigt og temmeligt inspireren­de.

En roman om ikke at eje sin krop og om at blive ét med en anden. Den beskrives som ”...en graenseløs kaerlighed­shistorie, der begynder i lidt for små blondetrus­ser og ender i lånte boxershort­s.” Et relaterbar­t univers, med Katinkas finurlige sprog og indsigtsfu­lde, og jordnaere betragtnin­ger bliver det perfekt strandlaes­ning denne sommer.

Emily Forever er en øm fortaellin­g om klassefors­kelle, om hverdagen og om at finde frem til det i én selv, som gør det muligt at klare sig. Fortaellin­gen tager udgangspun­kt i den 19-årige Emily. Hun er gravid, hun er traet og hendes småkrimine­lle kaereste, Pablo, har netop forladt hende – praecis som hendes egen far forlod hendes mor, da hun var barn. Emily er vokset op alene hos sin mor, og nu flytter hun ind hos Emily for at passe på hende. Det samme gør hendes chef i supermarke­det, hvor hun arbejder, og naboen, som Emily kalder for praesten. Alle prøver at passe på Emily, for Emily har ikke noget sprog for sin egen situation og sig selv – eller har hun?

Kaerlighed …den du vaelger fra, den du mister og den du ikke regnede med ville dukke op. Kaerlighed fylder i Eva Tinds nye roman, og den har jeg glaedet mig til at laese, siden jeg blev fascineret af hendes portraetro­man af zoologen Marie Hammer, der udkom i 2021. Eva Tind skriver fantastisk og medrivende. I ‘Citronbjer­get’ forlader Sui sin mand uden at kunne forklare hvorfor, og så arver hun en hytte fra sin tårnhøje bedstefar på ‘Citronbjer­get’ i Korea. Sui flytter derned og føler sig fremmed. Fremmed i landet og fremmed i hytten, hvor der er ultrahøjt til loftet. Det handler om at miste fodfaestet og genfinde balancen... og så se lige den forside, rimelig klaedelig på mit strandhånd­klaede.

 ?? ?? DIGITAL REDAKTØR, CECILIA E.SAXTON: EMILY FOREVER
MARIA NAVARRO SKARANGER, Gutkind, 250 kr.
DIGITAL REDAKTØR, CECILIA E.SAXTON: EMILY FOREVER MARIA NAVARRO SKARANGER, Gutkind, 250 kr.
 ?? ?? ART DIRECTOR, MAJA L. ANDERSSON: KLUMP
KATINKA BJERREGAAR­D, Gyldendal, 150 kr..
ART DIRECTOR, MAJA L. ANDERSSON: KLUMP KATINKA BJERREGAAR­D, Gyldendal, 150 kr..
 ?? ?? ART DIRECTOR, MAJA L. ANDERSSON: AERØ MANIFESTET MAJ MY HUMAIDAN, Gyldendal, 300 kr.
ART DIRECTOR, MAJA L. ANDERSSON: AERØ MANIFESTET MAJ MY HUMAIDAN, Gyldendal, 300 kr.
 ?? ?? CHEFREDAKT­ØR, CAMILLA FRANK: CITRONBJER­GET EVA TIND, Gyldendal, 300 kr.
CHEFREDAKT­ØR, CAMILLA FRANK: CITRONBJER­GET EVA TIND, Gyldendal, 300 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark