Costume (Denmark)

3 PODCAST FAVORITTER

Noell Elise ved en ting eller to om sanselighe­d, og det kommer isaer til udtryk gennem hendes podcast ’Enhed’, som er en holistisk podcast for mental, emotionel, sjaelelig og kropslig trivsel.

- TEKST Cecilia Elisabeth Saxton

Huberman Lab med Andrew Huberman

Lyt til denne podcast, hvis du ligesom jeg er nysgerrig på, hvordan vi mennesker fungerer neurologis­k. Du bliver klogere på, hvad der påvirker din hjerne og dermed også dit følelsesli­v. I podcasten bliver der snakket om, hvordan vores sanser påvirker vores opfattelse af livet og verden. Andrew Huberman er professor i neuroviden­skab og arbejder med neurobiolo­gi, psykiatri og adfaerdsvi­denskab på Stanford University School of Medicine. Det fantastisk­e ved Andrew er, at han formår at gøre kompleks viden vanvittigt simpel. Hvis du lytter med, bliver du klogere på bio-hacking og longevity, som er viden om, hvordan du kan øge din chance for et langt, sygdomsfri­t liv og gøre dig bevidst om, hvordan du kan tage ansvar for din mentale og fysiske sundhed.

On Purpose med Jay Shetty

Jay Shetty er bestseller-forfatter, livscoach og tidligere munk. Han er vaert på en af verdens største sundheds-podcasts – hvilket egentlig er en lidt misvisende podcast-kategori for både min og Jays podcast at blive placeret i. Mange forbinder nemlig sundhed med krop, mad og traening, og ikke så tit med livsvisdom og sjael og med, hvordan vi egentlig begynder at maerke os selv og blive bevidste om, hvad vores sjael kalder på. Men det er, hvad Jay dykker ned i. Lyt med, hvis du vil have vaerktøjer til, hvordan du finder meningen med dit liv, hvordan du overkommer livets helt naturlige udfordring­er, tvivl og usikkerhed.

Almost30 med Krista & Lindsey

Det her er en inspiratio­nspodcast om livsstil, spirituali­tet og indre arbejde. Der findes så meget spirituel og følelsesma­essig by-passing i denne verden – og dét gør vaerterne op med. Krista og Lindsey er vanvittigt aerlige og autentiske med hensyn til deres mangeårige indre arbejde, og hvis du leder efter to veninder, der kan holde dig i hånden, imens du reflektere­r over livet og over, hvordan du bedst får arbejdet med dine indre sår, så tjek den ud.

Taenker du på dig selv som et sanseligt menneske? Jeg levede engang et liv, hvor jeg, på grund af måden, vi opdrages på i samfundet, stolede alt for meget på de fem meget almindelig­t kendte sanser. Men hvis vi tror, de er de eneste svar, så kan vi komme rigtigt galt afsted. Efter jeg begyndte at dyrke min sjette sans meget mere, altså min intuition, kom jeg taettere på min egen indre kerne. Nu kan jeg bruge lytte-sansen, men uden at lade den forvirre mig eller skabe tvivl i mig, for så tjekker jeg blot lige ind med min intuition, og så ved jeg, hvad vej jeg skal gå, selvom andre måske siger, jeg burde gå den modsatte vej.

Hvilke tanker og følelser forbinder du med ordet ’sanser’?

Sanser kan både hive mig ind i naervaeret, som hvis jeg tager en bid af årets første sommer-is, der smager så godt, samtidig med at solen varmer mine kinder. For en stund er jeg totalt til stede i dette øjeblik takket vaeret mine sanser, der lige nu nyder smag og varme – og måske også saltduften fra stranden. Men sanserne kan også hive mig ud af naervaeret og vaek fra nuet. Det kan vaere en bestemt duft eller sang, som på nul komma fem får hevet mig tilbage til dengang, jeg fik mit første kys til skolefeste­n, eller en duft, der minder om en rejse i udlandet.

Hvordan praktisere­r du sanselighe­d i din hverdag? Det gør jeg hver morgen, når jeg mediterer. Der taender jeg altid op for et af mine intentionl­ys eller røgelsespi­nde – skabt med en duftblandi­ng, der støtter op om mine intentione­r for min indre tilstand og for dagen og livet. For mig er sansning intet vaerd, hvis jeg bruger mine sanser til at søge fakta, eller hvis det er med en fastlåst indstillin­g til, hvordan ting bør vaere. Men hvis jeg bruger min sansning med et intuitivt udgangspun­kt, så åbner jeg pludselig for muligheder og ser potentiale­r, og jeg får en meget større både indre og ydre verden.

 ?? ?? “For mig symboliser­er vores sansers dualitet meget godt livets dualitet. Vi oplever lys og mørke. Fødsel og død. Glaede og sorg. Vi er gode, men vi er også onde.”
“For mig symboliser­er vores sansers dualitet meget godt livets dualitet. Vi oplever lys og mørke. Fødsel og død. Glaede og sorg. Vi er gode, men vi er også onde.”
 ?? ?? En samtalepod­cast om personlig udvikling
En samtalepod­cast om personlig udvikling
 ?? ?? En samtalepod­cast om videnskabe­lig tilgang til sundhed
En samtalepod­cast om videnskabe­lig tilgang til sundhed
 ?? ?? En samtalepod­cast om meningen med livet
En samtalepod­cast om meningen med livet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark