Costume (Denmark)

Naturlig luksus

-

Creative director og ejer af salonen Atelier a place, Sara Falkenberg, har mange års erfaring som frisør og er mester udi at skabe de smukkeste hårfarver. I sin egen salon ser hun en stigende interesse for pleje af hovedbunde­n, ligesom Sara tror på, at en af modeverden­ens største trends nu også vil dominere vores valg af frisure.

Hvilke tendenser tror du vil dominere vores hår?

“Vi har hørt meget om quiet luxury, når det gaelder mode, men nu er det også en stor tendens, når det gaelder hår. Det handler om, at håret skal se dyrt ud, men på ingen måde vaere for flashy. Et velplejet, glansfuldt, velklippet hår. Vi snakker virkelig underspill­et, skødesløst chik. En kvinde, som dyrker det her look, vil altid vaelge en farvebehan­dling, der ikke giver en markant udvoksning. Derfor vil man her farve med teknikkern­e hairpainti­ng, balayage, foilayage, babylights eller gloss. Hvis denne type kvinde vaelger at saette håret op, er det på en elegant måde med en paen scrunchie eller en klemme. Kodeordene er underspill­et elegance frem for flashy.”

Ser du en saerlig klipning vinde frem for tiden?

“Pagen har vaeret en kaempe tendens de sidste par år, og jeg tror bestemt ikke, at vi er faerdige med den. Jeg tror, at mange af dem, der har drømt om at få en page, og som har gået og luret på det de sidste par år, kommer til at gøre alvor af det nu.”

Er der en saerlig type page, som du tror bliver det største hit i 2024?

”Jeg tror isaer, der bliver efterspørg­sel på de to korte frisurer Italian Bob og Power Bob. Begge er skarpt klippede og går omkring til kaebelinje­n. En Power Bob klipper man helt uden nogen runde hjørner eller lag, det vil sige, at den naesten ligner en firkantet kasse. Italian Bob er også skarp uden for mange rundinger, men har typisk et par bløde lag ved ansigtet.”

Og hvordan tror du, vi kommer til at style håret?

“I dag, hvor mange kvinder ejer en føntørring­sbørste, bruger flere mere tid på at lave en god blowout derhjemme med volumen og rundede spidser. Alt fra det lange 90’er-supermodel-agtige hår til pagen vil blive stylet med en rundbørste.”

Du naevner også den såkaldte ’skinificat­ion’ af produkter til håret. Hvad betyder dette begreb, og hvad gør det for håret?

“Skinificat­ion handler om at have samme plejende tilgang til huden på hovedbunde­n, som den i ansigtet. Vi er jo mange, der allerede elsker at give vores hovedbund en scrub en gang om ugen eller at anvende en hovedbunds­maske eller serum i vores hovedbund. Men jeg tror virkelig på, at vi kommer til at se endnu flere, der får øjnene op for de fantastisk­e fordele for håret, der kommer af at pleje hovedbunde­n. Jeg kan allerede maerke en stigende interesse for det og kan tydeligt se på mine bookninger i salonen, at flere og flere af mine kunder vaelger at tilføje en scalp treat til deres frisørtid.”

 ?? ?? Laekkert supermodel-hår a la Claudia Schiffer og Gigi Hadid.
Laekkert supermodel-hår a la Claudia Schiffer og Gigi Hadid.
 ?? ??
 ?? ?? Sara Falkenberg er frisør og indehaver af salonen Atelier a place i Hellerup.
Sara Falkenberg er frisør og indehaver af salonen Atelier a place i Hellerup.
 ?? ??
 ?? ?? Quiet Luxury praeger ikke bare garderoben, men også vores frisurer.
Quiet Luxury praeger ikke bare garderoben, men også vores frisurer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark