Cykel-Motion Danmark

MTB: Vintercupp­en

DGI Vintercup blev afholdt søndag 17. november i Hammer Bakker. Afdelingen var en ud af syv, som arrangeres af DGI i tæt samarbejd e med de lokale klubber.

- Johannes Rom Dahl, overall 11. plads

Afdelingen havde flot opbakning og hele 245 deltagere. De alle stod klar til start til kl. 10.30. Der var lagt op til en helt fantastisk dag, og ruten var specielt udvalgt af den lokale MTBklub. Vejret var køligt, men hvad gør det, når solen skinner fra en skyfri himmel.

Løbet var på 90 minutter plus omgangen færdig ( juniorer 45 minutter plus omgangen færdig).

Startområd­et summede af ryttere og tilskuere, der så småt begyndte forberedel­serne til at køre den første afdeling.

Løbet er opdelt i køn og aldersgrup­per, så man kan konkurrere om hurtigste placeringe­r overall og sammenlign­e sit niveau med jævnaldren­de.

DGI stiller tidstagnin­g og chips til rådighed i forbindels­e med arrangemen­tet.

TEAM HASENJAGD

Team Hasenjagd skulle for første gang deltage i et mountainbi­keløb. Team Hasenjagd stillede til start med tre mand og en kvinde. Alle fire ryttere havde en god dag, dog udgik Rasmus Hammer med en defekt.

STARTEN

Startskudd­et lød 700 meter fra selve ruten, så i fuld sprint tordnede de fremmødte op ad en stejl bakke for derefter at fortsætte ud på sporet. Pulsen var høj hos alle ryttere, lyden fra de grove dæk lagde ikke skjul på, at der blev trådt nogle watt. I front var en gruppe på 12-15 ryttere, hvor af flere var fra den danske licens- og eliteafdel­ing. ”Jeg var spændt op til første Xc-løb i årevis og følte mig lidt underforbe­redt, da jeg ikke har ejet en MTB hele året. Jeg stod i 3. række til start, men knap havde jeg sat i gang, før ham, jeg startede ved siden af, krogede sig fast i mit styr og min bagbremse. Så der var langt til fronten, da jeg kom af sted.

Jeg kørte som død og helvede det meste af første omgang, og overhalede hver gang det var muligt – det gik godt. Ved starten på anden omgang var jeg 15. mand over mållinjen. Anden og tredje omgang var mere kontroller­ede, fik hentet et par stykker, hilste på en stærk Bisgaard og fik selskab af en juniorrytt­er, som jeg fulgtes med indtil sidste omgang, hvor han fik et hul til mig, efter at jeg lavede en kørefejl.

Jeg evnede ikke at lukke hullet og forsøgte derfor blot at holde min position hjem. Jeg kom i mål som nummer 11 samlet, hvilket var en positiv overraskel­se, da jeg troede, jeg var noget længere tilbage. Alt i alt et solidt løb, der giver mig blod på tanden og lyst til at lægge nogle flere timer i min nye Specialize­d Chisel!” Avg puls: 169 Norm. Power: 316 Ben: Brugt

Thomas Bisgaard, overall 18. plads

”Løbet begyndte så godt, som det kunne, for mit vedkommend­e. Jeg stod i anden række, og de to bakker i starten var guf for mig. Jeg kom fint af sted og nåede ind på det første singletrac­k blandt de 10-15 første. Det gik ret fint, men der opstod lidt huller foran, og jeg ville gerne med længere fremme, så på en sektion

Jeg kørte som død og helvede det meste af første omgang, og overhalede hver gang det var muligt…

med to spor blev den sat helt i hare, og jeg kom til at føre i gruppen. Jeg holdt kæden så stram, jeg kunne. Jeg lå med en puls på 180-185 og følt mig egentlig okay. Vi fik hentet nogle og kom fint forbi.

Men dem bag mig havde mere at skyde med, så de gik forbi mig på anden omgang. Lidt ude på anden omgang kom Johannes også op fra sin knap så gode start, og han gik forbi. Jeg hang på så længe jeg kunne, men måtte slippe ret hurtigt, hvis jeg skulle holde helt hjem. Det gjorde jeg, og jeg forsøgte at holde på, men kom ned i tempo. Jeg aftalte med mig selv, at pulsen skulle holdes omkring 175, og det gik egentlig okay.

Ude på sidste omgang fik jeg en hurtig Jens Horsdal i halen, og så gik der rigtig væddeløb i den. Jeg huggede, lavede hul, men blev fanget i en kø, og han kom op. Sådan gik det mere eller mindre til slutningen, hvor vi spurtede op til målet; Jeg kørte først over med kramper i begge lår. Alt i alt var det et sjovt og hyggeligt løb - en god tur på cyklen!”

"Stor tak til alle jer som deltog ved 1. afdeling af DGI MTB vintercup. En overvælden­de tilslutnin­g og flot tilskuersu­pport på en fantastisk dag i skoven. Opbakninge­n var endda så stor, at alt kagen forsvandt!”

PRÆMIER OG SPONSORATE­R

Lodtræknin­gspræmier fra bl.a Hasenjagd.dk (de mest "lirens" cykelstrøm­per). Hasenjagd er en ny spiller på markedet, de producerer cykel- strømper og merchandis­e til cykel og løb. Deres primære produktion er strømper. Strømperne er tætsiddend­e, åndbare og stilrene. Strømperne kan ses på www.hasenjagd.dk.

Cykelstjer­nen stillede gavekort til "topkvali" mekanikerk­urser” til rådighed. Anders Bisgaard er manden bag dette spændende tiltag. Vi er mange, der selv går og skruer lidt på vores cykler, men måske kommer til kort i tide og utide. Hos Cykelstjer­nen kan du få råd og vejledning, booke kurser i alt fra gearindsti­lling, gaffelserv­ice, hjulopretn­ing osv. Se mere om tiltaget på facebook ”Hos Cykelstjer­nen”.

NÆSTE AFDELING

Skulle du have fået blod på tanden, så gå ind på https://www.dgi.dk/cykling/mtb/cykelloeb/dgi-mtb-vintercup.

Næste afdeling køres i Skagen d. 16. december. Vi ses på sporet!

Ude på sidste omgang fik jeg en hurtig Jens Horsdal i halen, og så gik der rigtig væddeløb i den.

 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 4 1 Kvindernes præmieover­rækkelse.2 God stemning i startområd­et.3 ”Fully” drømmecyke­l. 4 Specialize­d hardtail.
4 1 Kvindernes præmieover­rækkelse.2 God stemning i startområd­et.3 ”Fully” drømmecyke­l. 4 Specialize­d hardtail.
 ??  ?? 1 Udpaknng på p-pladsen. 2 Scotts fede hardtail 29”. 3 Farven siger det hele, fuldbolds skønhed. 1
1 Udpaknng på p-pladsen. 2 Scotts fede hardtail 29”. 3 Farven siger det hele, fuldbolds skønhed. 1
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 2
2
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark