Cykel-Motion Danmark

Det er så koldt derude - om hjemmetræn­ere, indoor cycling og styrketræn­ing

Inspiratio­n til forskellig­e kombinatio­ner af indendørs vintertræn­ing med hjemmetræn­ere, spinning og styrketræn­ing

- TEKST: Ole Madsen

Hvert år, når sæsonen går på hæld og sommercykl­en bliver hængt op, fremkalder det minder om dejlige oplevelser i ind- og udland.

Jeg sidder altid med følelsen af, at vinterens træning skal blive langt bedre og mere planlagt end sidste år, så sæsonstart­en bliver bedre end den plejer at være.

Udbuddet af træningsmu­ligheder er i de senere år vokset voldsomt, og teknologie­ns verden har skabt muligheder, som man for år tilbage betragtede som ren fantasi.

Nu kan vi alle sidde derhjemme på hjemmetræn­eren og cykle med hinanden via internette­t, og skulle vi have lyst til at cykle en af sommerens bjergruter eller en etape fra et kendt cykelløb, skal vi bare logge på og vælge i menuen.

Ikke alene kan vi sidde og lade os underholde, imens vi sveder, nej - vi kan også deltage i turneringe­r, forskellig­e løb og med den største grad af realisme køre i mod vores artsfæller. Vi har faktisk et landshold i Bkool.

Jeg vil prøve at beskrive forskellig­e typer af hjemmetræn­ere i forskellig­e prisniveau­er. De mest kendte mærker på det danske marked er: Bkool, Wahoo, Tacx, Elite og Kinetic. Alle disse producente­r har gode bud på, hvordan en hjemmetræn­er skal være opbygget, hvordan den måler data og på hvilke internetpl­atforme, den kan arbejde. De to bedst kendte platforme er Bkool og Zwift. Du har to valgmuligh­eder. Enten kan du vælge en prisbillig løsning med en hjemmetræn­er, hvor du sætter hele cyklen op på træneren og kører på cyklens baghjul. Den kører så imod en rulle, som måler dine data og sørger for modstanden.

Denne type af hjemmetræn­er er som sagt billig og tilgængeli­g for langt de fleste. Den virker perfekt og opfylder kravene, man kan stille til én sådan. Prisniveau­et er omkring 3.000 kr. for de fleste modeller.

Den lidt mere kræsne motionist eller eliterytte­r vælger ofte en hjemmetræn­er, hvor man tager baghjulet af cyklen og kører direkte på en krans, som sidder på selve træneren. Det giver en langt bedre fornemmels­e i kraftoverf­ørelsen, og selve watt-målingen er meget mere præcis. >

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark