Cykel-Motion Danmark

Anmeldelse: Canyon Neuron CF 9.0 LTD.

- TEKST: Jannik T. Ahlgrimm FOTO: Therese T. Ahlgrimm

Jeg tror, at alle der cykler på et eller andet tidspunkt har stået med en cykel, hvor de straks er blevet en lille smule forelsket og ikke helt har kunnet vente med at komme af sted for at prøve den.

Jeg har atter haft mulighed for at opleve netop denne følelse med Canyon’s Neuron CF 9.0 LTD.

KOMFORT

Jeg er hardtail fan, og jeg har aldrig oplevet, at jeg har haft behov for andet. Flere gange har jeg sværget, at det er det, jeg kører, indtil den dag jeg stiller cyklen fra mig. Men jeg må efter testkørsel af Neuron CF 9.0 LTD indrømme, at det er længe siden, at jeg har haft det så sjovt i skoven, og at jeg har kørt en cykel, som bare har ædt, det jeg smed i hovedet på den af skarpe berms, hop, rock gardens og flowtrails.

Ja, der skal naturligvi­s være en kæmpe forskel på en hardtail bygget til fart og festfyrvær­keri og en fully trail bike som Neuron, hvor man har forsøgt at tage hensyn til, at oplevelsen op ad stigninger­ne er mindst lige så god, som når man vender cyklen ned ad og lader den møde de udfordring­er, man udsætter den for.

Forstå det nu ikke som at cyklen kun er god op og ned, for den er faktisk også rigtig behagelig at køre langt på, og man har følelsen af, at man kan blive ved rigtig længe uden problemer.

RAMMEN

Canyon har med Neuron forsøgt at ramme et kompromis imellem effektivit­et og komfort, og jeg synes, at de har ramt en balanceret geometri, der helt klart er mindre aggressiv end deres Spectral-serie, og som også

opfordrer til mere komfort, nydelse og sjov end kun race.

To detaljer ved rammen, som jeg fandt meget interessan­te, var, at der ved lejer og bevægelige punkter imellem stel og baggaffel var sat små dæksler, så der ikke kommer snavs og mudder ind disse steder. Den anden er, at man har ført kabler uden på stellet i en slags kabelbakke­r for at gøre det nemmere at udskifte disse uden at forpurre cyklens design.

UDSTYR

Udstyrsmæs­sigt er der ikke sparet nogen steder. Modellen, jeg havde til låns, var udstyret med komplet Sram XO1 Eagle og Sram guide RSC bremser, som altid virker upåklageli­gt. Cyklen var ligeledes udstyret med FOX factory float 34 Kashima forgaffel, FOX factory float 34 Kashima bagdæmper og en FOX factory transfer post kashima (dropperpos­t), der alle sørgede for, at køreopleve­lsen var helt i top. Endvidere er cyklen udstyre med DT swiss XMC1200 spline fæge og nogle yderst effektive Maxxis forekaster 2.35 dæk, som virkelig gav greb i underlaget, når jeg smed cyklen rundt i berms og hen over rødder.

KONKLUSION

Canyon Neuron CF 9.0 LTD er et rigtig godt bud på en trail-cykel, som stort set alle vil synes, at de befinder sig godt på, når de drøner ud ad sporet. Cyklens affjedring er helt i top, og Neuron er utrolig nem at håndtere i stort set alt terræn, som den kastets ud i. Det er helt sikkert en cykel, som kan tage kampen op med de fleste andre trail-bikes på markedet i samme klasse og give value for money.

” Cyklens affjedring er helt i top, og Neuron er utrolig nem at håndtere i stort set alt terræn, som den kastets ud i.

 ??  ??
 ??  ?? 3 Vesterskov­en i Silkeborg.
3 Vesterskov­en i Silkeborg.
 ??  ?? Mtb-sporet Vesterskov, 2 Silkeborg.
Mtb-sporet Vesterskov, 2 Silkeborg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark