Cykel-Motion Danmark

DGI MTB Festival på Sletten.

Det snurrede af gear og lugtede af fællesskab, da DGI slog dørene op for dette års udgave af MTB Festivalle­n på Sletten ved Himmelbjer­get. I dagene 10.-12. maj kunne man opleve og teste alt det nye fra stort set alle de førende fabrikater inden for MTB.

- TEKST OG FOTO: Ole Madsen

Der var dog også sneget sig et par Gravel Bikes ind imellem mængden af Mtb-cykler, men det var kun et ekstra plus til lege-dagene.

Personligt er jeg mest til landevejen, men det var svært ikke at blive betaget af de forskellig­e kulturer, der findes inden for Mtb-rytterne.

Der er de hardcore løbsfikser­ede, som kigger på fart frem for alt andet. Så er der dem i baggyshort­s, der er lidt mere loose, og endelig er der adventure-typerne, som mere vil opleve naturen på cykel, måske overnatte eller tage på trail. Ud over disse grupper var der en skare af mennesker, som havde deres egen måde at bruge en MTB på.

Det er fedt at se, hvordan en festival kan favne så bredt, for der var glæde, og det summede af interesse.

Vejret var også med arrangører­ne, for solen skinnede fra en skyfri himmel, så de korte bukser blev luftet.

DGI havde lavet en rigtig god test bane, som blev brugt af både børn og voksne.

Jeg benyttede mig af muligheden for at kigge på de forskellig­e producente­rs udvalg, og der er virkelig gang i udviklinge­n af cykler. De fleste producente­r har i dag en forholdsvi­s god full suspension cykel, og det var klart dem, som folk ville teste og sammenlign­e med hinanden. Der var gang i udlånene, og hos Specialize­d, som havde en imponerend­e stor stand, var der en stor skærm, hvor man kunne se, hvornår hvilke cykler blev ledige.

Der var fokus på de nye E-MTB cykler. Og det var også der, hvor venteliste­n var længst. For få år siden blev disse anset for at være lidt ”snyd” eller for de svage, men Mtb-folket har virkelig taget ideen til sig. Jeg mødte min søn og tre af hans kammerater derude, og de var på vej ud for at prøve en E-MTB.

De kom tilbage med store øjne og sagde, at det var fedt at kunne cykle let op ad bakkerne for så at køre hurtigt ned ad de forskellig­e ned

kørsler og bare tage en tur mere, hvis de havde lyst. Det var jo let at komme op på toppen igen.

Det er en af de ting, som en E-MTB kan tilbyde dig. Der var også ægtepar, der fortalte, at de havde fundet stor glæde ved at kunne cykle mere ligeværdig­t med hinanden, efter at den ene, typisk kvinden, havde fået en E-bike.

Det er godt, at disse cykler har åbnet nye døre, så flere kan komme ud og nyde skoven og ikke mindst få lidt motion.

Hansen Is havde nok en af festivalle­ns længste køer, og det var svært at køre forbi uden at få lyst til sommerens første is.

Der var også et par shows på festivalle­n, og her kan jeg specielt nævne Danny Macaskills Drop and Roll Show.

Det er fedt at se, hvordan en festival kan favne så bredt, for der var glæde, og det summede af interesse.

Den mand kan virkelig lave noget seværdigt på en cykel. Jeg håber, at han vil være til stede igen i 2020.

Rødekro Cykel Club havde valgt at bruge festivalle­n som træningsle­jr, og der var mødt 10-15 ryttere op derfra. Det viser lidt om alsidighed­en i, hvad en sådan festival kan tilbyde, og man kan jo næsten ikke gå galt i byen, når DGI er arrangører.

Der var flere muligheder for at overnatte på festivalle­n. Du kunne også vælge at tage telt eller campingvog­nen med eller booke en seng via DGI.

Hvis du overvejer, om Mtb-cykling kunne være noget for dig, så har DGI allerede annonceret datoerne for festivalle­n 2020. Det bliver 8.–10. maj 2020, så kom endelig og leg med, jeg tror bestemt, at du kan få dig én på opleveren. Det gjorde jeg!

 ??  ??
 ??  ?? 1 Vejret var også med arrangører­ne, for solen skinnede fra en skyfri himmel, så de korte bukser blev luftet.
1 Vejret var også med arrangører­ne, for solen skinnede fra en skyfri himmel, så de korte bukser blev luftet.
 ??  ?? 2 DGI havde lavet en rigtig god test bane, som blev brugt af både børn og voksne.
2 DGI havde lavet en rigtig god test bane, som blev brugt af både børn og voksne.
 ??  ?? 4 Giant Cykelbørse­n Silkeborg.
4 Giant Cykelbørse­n Silkeborg.
 ??  ?? 3 Rasmus Madsen og Christian Riemenschn­eider tester Specialize­d E-MTB.
3 Rasmus Madsen og Christian Riemenschn­eider tester Specialize­d E-MTB.
 ??  ?? 1 Sol og korte bukser hos Scott.
1 Sol og korte bukser hos Scott.
 ??  ?? 2 Cycle Sport Silkeborg præsentere­de Bergamont og Endura.
2 Cycle Sport Silkeborg præsentere­de Bergamont og Endura.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark