Cykel-Motion Danmark

Super bjergtræni­ng og luksus restitutio­n..

Alle taler om Mallorca, når man si ger Spanien og cykling, men der findes også andet. Har du lyst til a t træne hver dag, kan vi varmt anbefale Hotel Estival Park, da de har en s tor spa og wellness. Det ligger i Salou, ca. 100 km syd for Barcelona, lige

-

Vejene er gode, der er meget lidt trafik, og bilisterne er meget hensynsful­de.

Fra hotellet ud til bjergene er der 25 km, dette giver gode muligheder for at varme op og rulle af på vejen hjem.

Der findes mange gode cykelruter i bjergene, så er man der en uge, kan man let finde en ny rute til hver dag. Der er stigninger på ca. 4 til 12 km og med en stigningsp­rocent på 4 -12 pct., nogle steder kommer den op på ca. 22 pct. på 500 m.

Vejene er gode, der er meget lidt trafik, og bilisterne er meget hensynsful­de. Når man kommer ud i bjergene, er der gode muligheder for at træne fart og svingtekni­k på nedkørsler­ne.

Så kan man lide at cykle og nyde en fantastisk natur, er dette bestemt en overvejels­e værd.

Hvis du ønsker at køre sammen med mange andre turister, er dette ikke stedet. Her møder man næsten ingen turister, men til gengæld møder man de lokale.

En tur, vi gerne vil fremhæve, er turen ud til Llaberia, som ligger for enden af en otte kilometer blind vej. Vi tager altid selv turen flere gange, da det er en virkelig stor cykeloplev­else. Hele turen er på 133 km og 1.954 hm. På den blinde vej er der først seks kilometer med mange hårnålesvi­ng og en fantastisk udsigt ud over bjergene. De sidste to kilometer er lige ud og lidt nedad. Man ender i den gamle by Llaberia, som er 500 år gammel. Der bor kun ganske få mennesker, så der er ikke den store chance for at møde nogen trafik på vej til byen.

Da vi første gang oplevede Llaberia, gav vi den navnet den døde by, fordi vi ikke troede, der boede nogen i den.

På en af vores ture derud, bestemte vi os dog for at kikke lidt nærmere på byen, og vi ville jo også gerne vide, om den nu var helt død. Så vi kørte ind i byen sammen med nogle venner. Vi endte oppe ved kirken og stod lidt og kikkede os omkring. Fra et af husene kom der en dame ud, og hun stod lidt og kikkede på os, så gik hun ind igen, og lidt efter kom hendes mand ud og stod og kikkede på os. Det fik vores ven til at sige, at så mangler vi bare, at kirkeklokk­en begynder at ringe, så går jeg sgu i kirke. Det skete så, kirkeklokk­erne begyndte at ringe, men vi gik dog ikke i kirke. Vi grinede lidt af det og måtte så konstatere, at byen ikke var helt død, men vi kalder den dog stadigvæk den døde by. >

På den blinde vej er der først seks kilometer med mange hårnålesvi­ng og en fantastisk udsigt ud over bjergene.

På vejen ud til den ”døde by” kom vi forbi en hellig kilde. Især i weekendern­e er der livlig aktivitet ved kilden. Spanierne henter nemlig deres vand derude. De kommer i biler fyldt med plastdunke, som de så fylder. Bilerne er så tungt lastede, at de hænger noget med bagdelen, når de kører derfra. De siger, at den hellige kilde kan helbrede alt. Nu har vi fyldt vores drikkedunk hver gang, vi er kommet forbi de sidste syv år, og vi er ikke helbredt for vores skavanker, så vi ved ikke helt, om vi tror på det.

På vejen ud til den ”døde by” kom vi forbi en hellig kilde. Især i weekendern­e er der livlig aktivitet ved kilden.

De ture, vi normalt kører, ligger mellem 80 og 140 km og med 1.100 til 2.400 hm.

Vi er selv kommet dér de seneste syv år, og det har vi tænkt os at blive ved med i fremtiden. Vi cykler hver dag mellem fire og syv timer, og det kan kun lade sig gøre, fordi vi kan tage i spa og wellness, når vi kommer hjem fra cykelturen.

Hotellet har et spa- og wellness-område på 4.000 kvadratmet­er.

Her findes alt: Infrarøde lamper, massagedys­er, kolde og varme bade og forskellig­e saunaer. Der er adgang til alle disse herlighede­r hver dag i op til tre timer, og det bevirker i hvert faldt for os, at vi er friske til at kunne cykel hver dag, hvilket ikke er tilfældet, når vi er andre steder, hvor vi ikke har disse unikke muligheder. Hvis der skulle komme en regnvejrsd­ag, er der også adgang til fitnesscen­tret, så der er gode muligheder for at holde gang i træningen. En, som har prøvet det for første gang, beskriver det således: Netop hjemvendt efter en fantastisk cykelferie i Spanien.

For en som mig, der aldrig har været sydpå og oplevet bjerge, og faktisk heller ikke kan lide bakkerne i Danmark, har det været en fantastisk oplevelse.

Mit projekt for i år er at blive gode venner med bakkerne, og det, at cykle op ad i mange kilometer og blive fuldt belønnet med den smukkeste udsigt man kan forestille sig, har gjort, at jeg har nydt turene op ad bjergsider­ne. Jeg kommer igen næste år!!

Hotellet har et spa- og wellness-område på 4.000 kvadratmet­er. Her findes alt: Infrarøde lamper, massagedys­er, kolde og varme bade og forskellig­e saunaer.

 ??  ??
 ?? TEKST OG FOTO: Lene og Bent Tramm ?? 1 Område med flere vinslotte.
2 Bro over vandinddæm­ning.
3 Vej til borg. Vejen har en stigning på 15 pct. 1
TEKST OG FOTO: Lene og Bent Tramm 1 Område med flere vinslotte. 2 Bro over vandinddæm­ning. 3 Vej til borg. Vejen har en stigning på 15 pct. 1
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 1 Toppen af en stigning på 5-6 km.
2 Den ”døde by”.
3 Et godt sted til et stop efter en hård stigning.
4 Udsigt over vandet ved Cap Salou.
5 Et område med mange stigninger og et sted som bruges til rappelling.
6 Udsigt ved den inddæmmede sø. 1
1 Toppen af en stigning på 5-6 km. 2 Den ”døde by”. 3 Et godt sted til et stop efter en hård stigning. 4 Udsigt over vandet ved Cap Salou. 5 Et område med mange stigninger og et sted som bruges til rappelling. 6 Udsigt ved den inddæmmede sø. 1
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 5
5
 ??  ?? 3 4 6
3 4 6

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark