Det Vilde Vesten Junior

Slaget ved Alamo

SAN ANTONIO DE BÉXAR, MEXICANSK TEXAS 6. MARTS 1836

-

Den mexicanske hærs stormløb mod missionsst­ationen og kirken i Alamo begyndte med en soldat, der råbte: “Leve Santa Anna!” midt om natten. Terrorskri­get spredte sig og i måneskinne­t sprang tusindvis af mexicanere frem til muren.

Oprør i Texas

“Santa Anna” var den mexicanske præsident Antonio López de Santa Anna. 10 år før general Santa Anna kom til magten, havde den mexicanske regering ladet tusinder af amerikaner­e rejse til Texas. Men Santa Anna kunne ikke lide, at der nu var flere amerikaner­e end mexicanere i staten. Han var bange for, at USA ville forsøge at erobre Texas. Da amerikaner­ne i Texas gjorde oprør, indtog nogle af dem kirken og missionsst­ationen i Alamo og gjorde den til en slags fæstning. Mexicanern­e belejrede Alamo den 23. februar 1836. Da amerikaner­ne nægtede at give op, bad Santa Anna mændene om at hejse et blodrødt flag. Det betød, at de ikke skulle vise nogen barmhjerti­ghed.

Tæt på

William Travis ledede det amerikansk­e oprør i Alamo, men Santa Anna og hans mænd kom langsomt tættere på målet. Den 5. marts var de meget tæt på. Travis mænd gjorde deres bedste for at styrke murene hver nat. Santa Anna var bange for, at en hær ville komme Travis til hjælp, og den 6. marts beordrede han et angreb. Ingen fanger blev taget, alle blev dræbt.

Texas bliver uafhængigt.

Trods nederlag i Alamo blev kampen vundet - det skete i San Jacinto den 21. april 1836. Santa Anna blev fanget og hans tropper tvunget tilbage. Texas blev uafhængigt.

 ??  ?? Davy Crockett ledede en afdeling frivillige tropper. De ville forsvare muren nær kirken.I dag ved vi ikke, om Crockett blev dræbt i kamp - eller fanget og derefter dræbt. Men han blev en helt i USA. Kirken var den stærkeste bygning. For at komme ind anvendte mexicanern­e en kanon og skød mod porten. Alamo forstærked­e murene, før den mexicanske hær kom. Der var også placeret forhindrin­ger udenfor, bl.a. træpæle.
Davy Crockett ledede en afdeling frivillige tropper. De ville forsvare muren nær kirken.I dag ved vi ikke, om Crockett blev dræbt i kamp - eller fanget og derefter dræbt. Men han blev en helt i USA. Kirken var den stærkeste bygning. For at komme ind anvendte mexicanern­e en kanon og skød mod porten. Alamo forstærked­e murene, før den mexicanske hær kom. Der var også placeret forhindrin­ger udenfor, bl.a. træpæle.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark