Det Vilde Vesten Junior

Wyatt Earp i Det Vilde Vesten

Da Wyatt Earp og hans familie blev truet af banditter, tog han loven i sin egen hånd. Sheriffen blev bandit.

-

En støvet nat i Tombstone, Arizona, hørte man fire skud. En mand var på vej fra saloonen til hotellet. Han mærkede pludseligt, hvordan tiden stod stille.

Han fik en brændende smerte i armen og ryggen. Han blev ramt af hagl med en sådan kraft, at han blev kastet ind mod saloonens væg.

Gerningsmæ­nd på flugt

Manden snublede ind på hotellet. Med en kraftanstr­engelse nåede han gennem hoteldøren, inden han faldt om. Alt var sort. De, der havde skudt fra et hus tværs over gaden, flygtede i al hast, beskyttet af mørket.

Telegramme­t

Næste morgen, den 29. december 1881, sendte sherif Wyatt Earp et telegram. Hans bror var blevet skudt.

Her er beskeden: “Virgil Earp blev skudt i aftes. Han er dødeligt såret. Telegrafer om et møde med de ansvarlige. De lokale myndighede­r gør ingenting. Andre borgeres liv er i fare. Wyatt Earp. “

Truet på livet

Wyatt, hans brødre og deres venner var blevet truet i flere uger efter at de havde været involveret i revolverdu­ellen på OK Corral, hvor flere berømte banditter var blevet dræbt. Wyatt var overbevist om, at alle hans nære venner og familien var i fare.

Som sherif vidste han, hvem de skyldige var, men han kunne ikke gøre noget. Den lokale sherif Johnny Behan gjorde intet, for han

kunne ikke lide Earp-familien. Behan var også nær ven af William “Curly Bill” Brocius, som Earp troede stod bag angrebet på broren.

Wyatt får frie hænder

Den blege, seriøse Wyatt besluttede at henvende sig til en person med mere magt. Han sendte telegramme­t til den føderale sherif og modtog hurtig svar.

Wyatt fik frie hænder og tilladelse til at forfølge de skyldige.

Broren overlevede

Wyatt fik at vide, at hans bror Virgil ville klare sig, men den

venstre arm ville blive lam. Virgil sagde til sin kone: ”Skidt med det, jeg kan kramme dig med den anden.”

Wyatt vil have hævn

Wyatt var glad for, at broren overlevede, men hans had mod bandittern­e begyndte at overtage. Han ville have hævn. Han samlede en masse mænd med forskellig­e og erfaringer.

Lillebror skydes

Tre måneder efter at Virgil var blevet skudt, blev også deres yngre bror Morgan ramt. Skuddet gik ind gennem billardsal­oonen, hvor han opholdt sig.

Da Wyatt hørte, hvad der var sket, sprang han af sted, men han kunne ikke redde sin bror. Nu havde bandittern­e skudt to af hans brødre. Wyatt svor, at de skyldige skulle få deres straf - og at han skulle sørge for det.

Hvem var den skyldige?

Der blev undersøgt, hvem der dræbte Morgan. En velkendt bandits kone sagde, at hun havde hørt sin mand tale om Morgan sammen med flere andre mænd. Han blev mistænkt for mordet, men en kone måtte ikke vidne mod sin mand. Han gik fri.

Gør-det-selv

Da Wyatt fik at vide at skurkene ikke blev straffet, tog han sagen i egne hænder. Han ville klare det selv. Wyatt og hans mænd fik på et tidspunkt øje på to mænd, som han mente stod bag mordet. Det var Frank Stilwell og hans kumpan Ike Clanton. De sad bag på en vogn.

Nu kunde Wyatt ikke tilbagehol­de sin vrede. Han stormede mod mændene med sin revolver. Mændene forsøgte at flygte, men Stilwell snublede og faldt. Han undgik ikke sin skæbne.

” Wyatt var glad for, at broren overlevede, men hans had til bandittern­e begyndte at overtage.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark