Det Vilde Vesten Junior

CHEROKESER

-

Indianerne­s land var perfekt til landbrug. Derfor ønskede de hvide nybyggere det. Der var dog en særlig grund til, at cherokeser­nes land var ekstra attraktivt: der fandtes guld. Under guldfebere­n i Georgia væltede tusindvis guldgraver­e ind i området. Indianerne, der havde boet her i mange hundrede år, vidste ikke hvad de skulle gøre. De fik ikke nogen støtte fra regeringen, som i stedet ønskede at indianerne skulle flytte.

Nej til flytning

Det standpunkt, at indianerne skulle flytte, blev ikke accepteret af høvdingene eller deres folk. Ikke desto mindre blev de tvunget til det i 1838. Først måtte de blive i en lejr i flere måneder, og så blev de drevet af sted af militæret.12 karavaner med tusindvis af cherokeser tog ud på en farlig rejse i vinteren 1838. De fleste var barfodede. Sult og sygdom var almindelig. Derudover var det koldt, og turen gik langsomt.

Da de nåede Ohio- floden, krævede færgeejern­e en dollar pr. person i betaling, selv om man kun plejede at tage 12 cent. Mange stammemedl­emmer døde af træthed og sult under den lange ventetid ved floden. I dag er stammen den største indianergr­uppe i USA. De fem stammer modtog en formel undskyldni­ng fra USAS regering i 2008.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark