Digital Foto (Denmark)

Flottere efterår

-

De kraftige farver i skoven bliver ikke altid så imponerend­e, når kameraet fanger dem, som de var i virkelighe­den. Det betyder, at de nemt bliver lidt matte og kølige, så der er brug for at saette ind med billedbeha­ndling i fx Elements. Ved at gøre kontrasten hårdere får man også kraftigere farver. Her øger vi kontrasten ved at gøre de mørke toner mørkere. Nogle af dem bliver naesten sorte, men det gør ikke noget, da det ikke går ud over vigtige elementer i billedet. Vi tilfører også et lidt varmere udtryk for at understreg­e efterårsst­emningen i billedet. For at skabe mere fokus omkring hovedmotiv­et tilføjer vi en vignetteri­ng, så billedhjør­nerne bliver mørkere.

1 ØG KONTRASTEN

Åbn billedet, og vaelg modulet Expert

1 . Sørg for, at Layers 2 er markeret,

så paletten Layers er synlig. Vaelg Create new fill or adjustment layer 3 og Levels.... Flyt den sorte trekant 4 mod højre, så der kommer en forholdsvi­s hård kontrast. Det gør ikke noget, at dele af histogramm­et kommer til at ligge til venstre for trekanten. Her passer vaerdien 50.

2 JUSTÉR FARVERNE

Vaelg Create new fill or adjustment

layer 1 og Hue/Saturation.... Flyt skydeknapp­en Saturation 2 mod højre, til farverne ser fine ud uden at blive overdrevne. Saet blandingst­ilstanden til Color 3 , så kun farverne, men ikke lysstyrken påvirkes. For at få lidt varmere farver vaelger du Create new fill or adjustment layer 1 og Photo Filter.... Vaelg Warming Filter (85) 4 ,

og flyt Density 5 lidt mod højre. 3 LAV MØRKE HJØRNER

Nu skal billedet have mørkere hjørner. Vaelg modulet Guided 1 , og klik på Basics 2 og på VIGNETTE EFFECT 3 .

Klik på Black 4 , og flyt Intensity 5 lidt mod venstre. Klik på Refine

Shape 6 , og flyt Feather 7 og Roundness 8 mod højre, til vignetteri­ngen ser fin ud. Klik på OK 9 og på Next 10 , og klik på In Expert. Vaelg Layer 11 og Flatten Image.

 ?? ?? EFTER Vignetteri­ngen, der gør hjørnerne mørke, er med til at skabe fokus på raeven i billedet.
EFTER Vignetteri­ngen, der gør hjørnerne mørke, er med til at skabe fokus på raeven i billedet.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark