Digital Foto (Denmark)

KRISTIS VISUELLE VAERKTØJSK­ASSE

-

Kristi siger, at alle kan laere at skabe staerke, medrivende billeder af dyr. Der handler om at kende nogle fotografis­ke tricks, der får følelser frem hos beskueren.

FORMER

Trekanter og firkanter er begge former, der signalerer styrke, kraft og magt, og som Kristi Odom benytter sig meget af i fx billeder af rovdyr. Når hun vil frembringe en følelse af samhørighe­d mellem mor og barn, bruger hun cirkelform­er i kompositio­nen. Det henleder tanken på bl.a. gravide maver, liv og uendelighe­d – ting, vi forbinder med samhørighe­d og kaerlighed.

LEDENDE LYS

Når du ser på et billede, er det vaerd at taenke over, hvordan dine øjne bevaeger sig rundt i det. Stopper de et sted, eller når de hele vejen rundt? Bliver de ledt hen til det, fotografen vil vise? Kristi har arbejdet i et mørkekamme­r, så hun bruger mange af de gode, gamle teknikker med at lysne eller mørkne. Hvis der fx er for meget distraktio­n i den ene side af billedet, hvor øjet risikerer at gå i stå, vil hun lysne mere et andet sted i billedet.

FARVER

Man kan jo ikke bestemme farverne på den flora og fauna, man har foran sig, men man kan vaelge, hvad man vil vise i sit billede. Farver, der er placeret over for hinanden på farvehjule­t, giver et mere dramatisk udtryk end farver, der er taet på hinanden. En bille med en kraftig rød farve vil se mere dramatisk ud på en baggrund af grønne planter. Derfor er Kristi altid meget opmaerksom på at orientere sig i sine omgivelser og se, hvilke farver der er til rådighed.

KROPSSPROG

Når man betragter et billede, reagerer man helt ubevidst på det kropssprog og de bevaegelse­r, der ses på billedet. Hvis man derfor begynder at betragte og forstå kropssprog – både hos mennesker og dyr – i virkelighe­den, er det lettere at spotte motiver, der fortaeller noget om, hvad der foregår, mener Kristi. Saerligt hos dyr er bevaegelse vigtig. Det er med kroppen, at de kommuniker­er og viser, hvordan de har det, og hvad deres hensigter er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark