Digital Foto (Denmark)

Hvordan får jeg ram på THE BIG 5?

-

SPØRGSMÅL:

Jeg skal snart på safari og vil gerne høre, hvilke objektiver jeg skal have med til mit systemkame­ra Panasonic DMC-G90 for at få gode billeder med hjem? Jeg vil også gerne have tips til andet udstyr, der kan vaere med til at gøre mit livs safari vellykket?

SVAR:

Din ideelle udrustning til turen vil vaere dit nuvaerende kamera med en zoomoptik på 14-140 mm og et teleobjekt­iv på 100-400 mm. På grund af braendvidd­eforlaenge­lsen på 2,0x i dit kamera, som har Four Thirds-sensor, svarer braendvidd­erne til henholdsvi­s 28-280 mm og 200-800 mm. En tele på fx 600 mm vil vaere et fint alternativ. Hvis du kan låne eller leje et ekstra kamerahus, vil det vaere optimalt. Med to kamerahuse har du nemlig et til backup, hvis noget går galt. Så slipper du også for at skifte objektiv, for støv er fotografen­s fjende nummer ét på en safari, og risikoen for skidt på sensoren ved objektivsk­ift er høj ude på savannen.

Desuden skal du have rigeligt med batterier og hukommelse­skort, for du kommer til at tage tonsvis af billeder hver dag. Endelig skal du have en vand- og støvtaet fototaske. Elefant, bøffel, løve og til dels naesehorn kommer du forholdsvi­s taet på. Du kan vaere heldig at overvaere en løve- eller gepardjagt, men det vil ofte gå så hurtigt, at byttet bliver nedlagt et stykke vaek fra jeres safaribil, så derfor anbefaler vi den laengste telezoom, du kan finde til dit kamera.

Vi vil anbefale at du tager en god baerbar computer med, så du om aftenen kan nyde dine pletskud og lave backup.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark