Digital Foto (Denmark)

Få nordlyset til at funkle

-

Selv om man har skudt et flot billede af nordlys, er det et motiv, som ofte kraever lidt ekstra, før farverne bliver rigtig gode. I vores foto er den grønne farve egentlig ganske paen, men billedet er blevet mørkt og mat. Vi vil derfor give billedet et markant udtryk, hvor de blå nuancerer dominerer. Vi bruger nogle af de avancerede justerings­muligheder i Lightroom til at aendre de enkelte farver i billedet, så fx de blå toner bliver lysere og kraftigere. Desuden skruer vi op for lyset – både i hele billedet og separat i de blå toner. Når man skruer op for lysstyrken, forstaerke­r man også støjen i billedet, og vores justeringe­r har gjort kornene tydeligere,så dem daemper vi til sidst.

1 KOLDE FARVER

Vi har markeret billedet i Library 1 og valgt Develop 2 . Under Basic 3 saetter vi Temp 4 til -40, så farverne bliver koldere. Vi lysner 3 ved at flytte

Exposure 5 mod højre til +0,92. Nu skal farverne justeres individuel­t, så klik på HSL, hvis panelet ikke er åbent.

2 MERE BLÅ

Her vaelger vi Saturation 1 og skruer op for styrken i de blå nuancer ved at flytte Blue 2 mod højre til +70. Vi forstaerke­r også de grønne toner med Green 3 , som vi saetter til +22. Vaelg Luminance 4 , hvor du justerer farvernes lysstyrke. Her gør vi de blå toner lysere ved at saette Blue 5 til +60.

3 VAEK MED STØJ

Da vi har gjort billedet lysere, er støjen blevet tydeligere. Åbn derfor panelet

Detail 1 . Klik i himlen for at zoome ind på den. Flyt Luminance 2 mod højre, mens du holder øje med, at støjen bliver reduceret, uden at detaljerne går tabt. Her passer det med vaerdien 40.

 ?? ?? EFTER Billedet er taget ved Trondenes Kirke i Nordnorge.
EFTER Billedet er taget ved Trondenes Kirke i Nordnorge.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark