Digital Foto (Denmark)

Sort-hvid i fred og ro

-

Ligesom man kan skabe ro og give en fredfyldt effekt gennem fx kompositio­n og lukkertid i optagelsen, kan man også i billedbeha­ndlingen tilføje effekter, der understreg­er netop dette. I vores ellers fine og farvestrål­ende billede slører vi med Radial Filter vandets overflade endnu mere, end det allerede er. Vi bruger også Lightrooms Dehaze-vaerktøj til at tilføje en fornemmels­e af dis, som er med til at understreg­e oplevelsen af fred og ro. Dehaze kan let få højlys til at braende ud, så husk at skrue ned for højlysene i samme åndedrag. Til sidst har vi konvertere­t billedet til sort-hvid, da manglen på farver er med til at traekke tempo og uro ud af billedet.

1 HENT BILLEDET

Åbn Lightroom, og vaelg Library 1 . Vaelg billedet, eller hent det ind i Lightroom ved at vaelge Import..., markere billedet og klikke på Import. Markér billedet, og klik på Develop 2 . Klik på Masking 3 og Radial Gradient 4 . Klik midt i vandet, og traek en cirkel over vandet. Justér størrelsen ved at hive i de små punkter. Du kan traekke cirklen ud over billedet for at få vandets hjørner med.

2 JUSTÉR FILTER

Markér Invert 1 for at justere inden for cirklen. Fjern fluebenet ved Show Overlay 2 . Dobbeltkli­k på Effect 3 for at nulstille. Traek først Clarity 4 helt til venstre, og skru lidt op for Saturation 5 , her til 29. Vi saetter Exposure 6 til 1,33, Contrast 7 til 10, Highlights 8 til -14 og Blacks 9 til 26. Vi tilføjer tåge med Dehaze 10 , som vi saetter til -12. Tast Enter.

3 GØR SORT-HVID

Vaelg igen Masking 1 og Radial Gradient. Klik nu over himlen. Dobbeltkli­k på Effects 2 . For lidt mere kontrast skruer vi Clarity 3 op til 40 og justerer Saturation 4 til 10. Saet Exposure 5 til 1,05, Contrast 6 til 50, Highlights 7 til -45 og Shadows 8 til 10. Tast Enter. Vaelg panelet Presets 9 . Under B&W vaelger vi B&W Low Contrast 10 . Til sidst tilføjer vi tåge ved at vaelge panelet Effects og saette Amount 11 under Dehaze til -20.

 ?? ?? EFTER Det farveløse billede med fornemmels­e af dis og silkeblødt vand giver ekstra ro.
EFTER Det farveløse billede med fornemmels­e af dis og silkeblødt vand giver ekstra ro.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark