Digital Foto (Denmark)

FULD GAS I PHOTOSHOP

Nogle af de flotteste fotomanipu­lationer findes på Photoshops Instagram-konto. Vi er vilde med de kreative mestervaer­ker og forsøger her at gøre dem kunsten efter.

- SKREVET AF // KRISTOFFER ENGBO

Ivores kurser her i bladet holder vi os som oftest til forholdsvi­s traditione­lle billedjust­eringer, men billedbeha­ndling giver også mulighed for at lave vilde fantasibil­leder. Faktisk er der begyndt at komme apps og programmer, som Skylum Luminar, der gør det ekstremt nemt at udskifte en himmel og indsaette objekter med mere i dine billeder. Det er ren og skaer manipulati­on, men resultater­ne er trovaerdig­e, og så er det ikke mindst sjovt at lege med. Tendensen er også begyndt at indfinde sig i Photoshop, hvor du kan udskifte himlen, og senest er det blevet nemt at lave radikalt om på et landskabsb­illede, hvor du med få klik kan lave solnedgang­sstemning på et foto i dagslys eller lave et sommerbill­ede om til vinter . Photoshop er dog også fyldt med mere traditione­lle vaerktøjer, man kan gå ombord i. Ved hjaelp af fritlaegni­nger, lag, pensler og farver kan man lave fantastisk­e sammenkopi­eringer og manipulati­oner, der ser trovaerdig­e ud.

Inspiratio­n fra Instagram

På Instagram kan man finde masser af flotte sammenkopi­eringer, og et af de bedste steder at blive inspireret – eller bare imponeret – er på Photoshops Instagram-profil, hvor der løbende bliver lagt nye manipulati­oner og flotte kreationer ud fra forskellig­e kunstnere. Vi lod os inspirere af et af de mange flotte vaerker, vi stødte på på Photoshops profil, til at lave en lignende manipulati­on, så du kan se, hvordan de vilde billeder skabes. Med billedet som inspiratio­n gik vi på jagt i en stor billeddata­base efter egnede fotos, vi kunne saette sammen, og så gik vi ellers i gang i Photoshop.

 ?? ?? Billedet fra Photoshops Instagramp­rofil har nogle fantastisk­e farver og en sjov idé.
Billedet fra Photoshops Instagramp­rofil har nogle fantastisk­e farver og en sjov idé.
 ?? ?? Ved hjaelp af fem billeder lavede vi denne sammenkopi­ering, og på de naeste sider kan du se, hvordan vi gjorde.
Ved hjaelp af fem billeder lavede vi denne sammenkopi­ering, og på de naeste sider kan du se, hvordan vi gjorde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark