Digital Foto (Denmark)

Mobilt flagskib sikrer BEDRE FARVER

Ny topmodel fra OnePlus saetter trumf på farvegengi­velsen. Kameraet i OnePlus 10 Pro har nemlig 64 gange så mange farvenuanc­er som forgaenger­en.

-

At OnePlus har slået pjalterne sammen med Hasselblad i jagten på det optimale mobilkamer­a, er ingen nyhed. Det er derimod den heftige farvegengi­velse, som kameraet i flagskibet OnePlus 10 Pro arbejder med. OnePlus Billion Color Solution er nemlig omdrejning­spunktet i det nye kamerasyst­em, som tilbyder over en mia. farvenuanc­er. Teknologie­n skulle eliminere problemer med såkaldt color banding, altså unøjagtige farveoverg­ange.

En ekstra bonus er det opdaterede Hasselblad Pro Mode, som leverer raw-billeder i 12-bit. Her gemmes filerne i det nye format RAW+. Ifølge OnePlus skulle dette format sikre producente­ns største dynamiske omfang og bedste støjhåndte­ring.

Telefonen har optisk billedstab­ilisering og tre kameraer. Der er en vidvinkel på 48,0 mio. pixels, en ultravidvi­nkel på 50,0 mio. pixels, som nu daekker en billedvink­el på hele 150 grader i stedet for blot 120 grader, som de fleste telefoner ellers er på. Der er også en tele på 8,0 mio. pixels, og selfiekame­raet på forsiden har en opløsning på hele 32,0 mio. pixels. Video i 4K-kvalitet kan desuden optages i et profession­elt log-format, der giver flere muligheder i redigering­en.

Programmet Pixelmator Pro har i version 2.3 fået smarte funktioner, som via kunstig intelligen­s kan fjerne en baggrund eller afmaske et motiv med et enkelt klik. Pixelmator Pro fås kun til Mac og koster 169 kroner. Japanske Yashica lader til at røre på sig efter mange års tavshed. Det fremgår af firmaets opslag på Instagram. I første omgang er det sandsynlig­vis et nyt snaphotkam­era, men vi håber på mere.

Baseret på tysk ingeniørku­nst er Leicas Mserie det ultimative kamera for mange feinschmec­kere, og med M11 haeves niveauet yderligere. Det smukke målesøgerk­amera med fullframes­ensor leverer nemlig den højeste opløsning, Leica endnu har praesteret. Der er tale om en spritny sensor på hele 60,3 mio. pixels. Til sammenlign­ing har et M10 kun 24,0 mio. pixels, og et M10R 41,0 mio. pixels. M11 kan i øvrigt lave to lavere opløsninge­r uden at beskaere billedområ­det, hvis hastighed er vigtigst.

M11 har også fået en hurtig Maestro 3processor. Det betyder, at M11 trods den høje opløsning kan skyde med 4,5 billeder i sekundet og dermed er på højde med M10 med lav opløsning. I tilbehørss­koen kan man enten montere blitz eller den elektronis­ke søger Visoflex 2, der fx er smart at bruge, hvis man benytter Leicas SLobjektiv­er. Der er indbygget hukommelse på 64 gigabytes, og Leica M11 tager også SDkort af UHSIItypen. Nyheden kommer i sort eller sølvfinish.

Prisen ligger omkring 63.000 kroner.

 ?? ?? OnePlus 10 Pro måler 16,3 x 7,4 x 8.6 cm. Skaermen er på 6,7 tommer.
OnePlus 10 Pro måler 16,3 x 7,4 x 8.6 cm. Skaermen er på 6,7 tommer.
 ?? ??
 ?? ?? Skaermens opløsning er mere end fordoblet til 2,3 mio. punkter.
Skaermens opløsning er mere end fordoblet til 2,3 mio. punkter.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark