Digital Foto (Denmark)

Farver og detaljer i top

-

Hvis man eksempelvi­s har taget et billede i forårssole­n og har vaeret så uheldig at få et gulgrønt farvestik, er det en nem opgave at få styr på i Lightroom. I kurset her viser vi, hvordan du gør. Samtidig får du også tips til at rette eksponerin­gen til og øge kontrasten, så billedet bliver mere sevaerdigt. Det betyder også, at vi får flere detaljer frem i kattens pels. Det gør vi blandt andet ved at øge skarpheden i hele billedet og derefter male ekstra skarphed frem i pelsen med en pensel. Teknikken kan både bruges på jpeg- og raw-filer i Lightroom. I trinene nedenfor kan du se, hvor lidt der egentlig skal til for at løfte billedet til nye højder i Lightroom.

1 RET FARVERNE Åbn billedet i Lightroom. Vaelg modulet Develop. Under Basic saetter du Temp 1 til -24 for at daempe farvestikk­et. Saet så Exposure 2 til -0,30, Contrast 3 til + 19, Highlights 4 til -83, Whites 5 til -14 og Blacks 6 til -31. Endelig saetter vi Clarity 7 til +60 og Vibrance 8 til +26.

2 FÅ FLERE DETALJER

Vaelg panelet Detail 1 . Under Sharpening saetter du Amount 2 til 70, Radius 3 til 1,2, Detail 4 til 8 og Masking 5 til 35. I panelet Lens Correction­s vaelger du Basic 6 . Saet flueben ved Enable Profile Correction­s 7 og Remove Chromatic Aberration 8 for at fjerne objektivfe­jl.

3 EKSTRA SKARP PELS

Tast K for at vaelge Adjustment Brush. Dobbeltkli­k på Effect 1 . Saet Sharpness 2 til 80. Mal nu ekstra skarphed frem i kattens ansigt og i resten af pelsen. Tast igen K. Vaelg panelet Effects.

1 Ved Style 3 vaelger du Highlight Priority.

Saet Amount 4 til -17.

 ?? ?? EFTER I Lightroom er farverne styret på plads, og eksponerin­gen rettet til.
EFTER I Lightroom er farverne styret på plads, og eksponerin­gen rettet til.
 ?? FØR ??
FØR
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark