Ekstra Bladet - Tipsbladet

LEICESTER

-

Nummer 1 – 38 point – + 13 i målscore 26/12: Liverpool (u) 29/12: Manchester C (h) 2/1: Bournemout­h (h)

Egentlig er det utroligt, at man bliver ved med at sætte spørgsmåls­tegn ved Leicesters muligheder for at blive liggende i toppen af Premier League, for de har netop klaret endnu en afgørende prøve med bravour efter at have slået først Chelsea hjemme med fyring af Jose Mourinho til følge, og derefter besejret stærke Everton på Goodison Park. Ikke desto mindre ligner julen endnu en test for Claudio Ranieris mandskab, der først skal tilbage til Liverpool for at møde endnu et stærkt mandskab og derefter tager imod det dyre mandskab fra Manchester City, der langt fra har opgivet ambitionen om at genvinde det engelske mesterskab.

Får Leicester fire til seks point ud af de to kampe, er der ikke mere at diskutere. Så er de i den grad kandidat til at vinde klubbens første mesterskab, hvilket de allerede ligger fornuftigt til rent historisk. For fem af de seneste seks engelske mestre lå også nummer et ved juletid, og holdet der kiksede var så tæt på, som de kunne komme, for det var Liverpool, der gled med kaptajn Gerrard på opløbsstræ­kningen for et par år siden.

Det hører også med til historien om Leicester, at holdet lå sidst ved påsketid i sidste sæson, men så lukkede sæsonen med 22 point i ni kampe, så den lange formkurve (60 point i 26 kampe) er også ved at være et mesterskab værdigt.

Spørgsmåle­t er selvfølgel­ig, om topscorer Jamie Vardy og den fantastisk­e Riyad Mahrez på kanten kan blive ved med at lave alle de mål. Foreløbig har de to scoret 28 af Leicesters 37 mål, så hvis en af dem går i stå, vil det ganske givet koste dyrt, selv om man i japanske Shinji Okazaki har en reserve-angriber, der også godt kan score. For nok har Kasper Schmeichel gang i en stor sæson, men Leicester har kun holdt nullet i tre kampe, uden det har kostet ret mange point på grund af alle målene fra Vardy og Mahrez.

Under alle omstændigh­eder har Leicester snart opfyldt sæsonens mål om at sikre sig overlevels­e med 40 point på kontoen, og med ni point ned til Tottenham på fjerdeplad­sen må tilhængern­e så småt være begyndt at drømme om Champions League-fodbold på King Power Stadium efter sommerferi­en. Men mesterskab­et er altså også fortsat en mulighed for det mandskab, som undertegne­de i sommer tippede til en 17. plads i denne sæson, men som nu er ved at udvikle sig til den største overraskel­se, siden Nottingham Forest vandt mesterskab­et tilbage i 1978.

Og de lå i øvrigt også nummer et ved juletid.

 ??  ?? Leicesters Jamie Vardy er ikke bare topscorer i den bedste engelske række med 15 mål, han scorede også i 11 ligakampe i træk, hvilket er rekord i Premier League. Men hvad sker der for det sensatione­lle tophold, hvis både Vardy og Riyad Mahrez går bare lidt i stå? Foto: Polfoto
Leicesters Jamie Vardy er ikke bare topscorer i den bedste engelske række med 15 mål, han scorede også i 11 ligakampe i træk, hvilket er rekord i Premier League. Men hvad sker der for det sensatione­lle tophold, hvis både Vardy og Riyad Mahrez går bare lidt i stå? Foto: Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark