Ekstra Bladet - Tipsbladet

MANCHESTER C

-

Nummer 3 – 32 point – + 14 i målscore 26/12: Sunderland (h) 29/12: Leicester (u) 2/1: Watford (u)

Med fire placeringe­r i træk i top to, heraf to mesterskab­er, er det meget forståelig­t, at en stor del af Manchester Citys fokus i denne sæson ligger på at nå videre end 1/8-finalen i Champions League. Og det lader til at lykkes, for trods en skidt start på gruppespil­let med nederlag hjemme til Juventus, vandt de gruppen og skal nu op imod Dynamo Kijev i 1/8-finalerne.

Men mesterskab­et vejer selvfølgel­ig stadig tungt, og her tabte City et stort skridt med nederlaget til Arsenal mandag aften. Topscorer Sergio Agüero var ellers tilbage efter en hælskade, men var stadig for rusten til at sætte sit aftryk, mens det til gengæld var opløftende for Citys formkurve at se Yaya Touré daske rundt og slå knivskarpe aflevering­er samt score et fremragend­e mål.

Vigtigst for holdet bliver det dog at få forsvarsst­yrmand Vincent Kompany tilbage, for selv om belgieren har haft sine dyk i de seneste par sæsoner, så har han været savnet i forhold til den aktuelle duo Otamendi og Mangala, der ikke spiller som om, de til sammen har kostet 650 millioner kroner. Med Kompany på banen har City kun lukket et mål ind i otte kampe, mens det uden er blevet til 18 i ni, og den flotte form fra sæsonåbnin­gen, hvor City vandt de første fem kampe uden mål imod, er for længst forsvundet, mens den 29-årige belgier kæmper for at blive sin seneste lægskade kvit.

Det burde være lige op over, men så kan City til gengæld blive ramt af en helt anden usikker- hed i forhold til resten af sæsonen, for hvad skal Guardiola nu, hvor han ikke fortsætter i München? Det kunne meget vel blive Manchester, og hvad betyder det så for spillernes forhold til deres aktuelle chef Manuel Pellegrini?

Men først gælder det julen og nøglekampe­n i Leicester den 29.

Manchester City-manager Manuel Pellegrini er kommet i modvind efter syv point i de seneste seks ligakampe og med meldingen fra München om, at Josep Guardiola stopper i Bayern til sommer. Foto: Rui Vieira/Polfoto

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark