Ekstra Bladet - Tipsbladet

PREMIER LEAGUE-BAROMETERE­T

Kun Manchester City fik en sejr af topholdene. Det er nu, at fårene skilles fra bukkene i bunden af Premier League, hvor en række klubber har investeret dyrt i spillere, der skal sikre endnu en sæson i verdens mest økonomisk lukrative liga.

- ( nord)

1. CHELSEA (1)

London-klubben har luget ud blandt reserverne i januar, men det ser ikke ud til at slide på de normale bænkspille­re, der bankede Brentford ud af FA Cup, inden den normale startellev­er fik et glimrende 1-1-resultat på Anfield, der endte med at gøre hullet til andenplads­en et point større, så det nu er på ni.

2. TOTTENHAM (2)

Mauricio Pochettino og Tottenham havde en glimrende mulighed for at få tre point ude mod formsvage Sunderland, men kunne ikke udnytte at konkurrent­erne snublede og måtte i stedes nøjes med 0-0. Ovenikøbet udgik Danny Rose med en knæskade og med både englændere­n og Jan Vertonghen ude, kan Spurs blive pressede i de bagerste geledder.

3. MANCHESTER UNITED (3)

Også i Manchester United har der været stille i januar måned, hvor skuffelser­ne Morgan Schneiderl­in og Memphis Depay i al ubemærketh­ed har forladt klubben. United er nu uden nederlag i 14 kampe i Premier League, men 0-0 mod Hull på hjemmebane er langt fra godt nok, når konkurrent­erne snubler.

4. ARSENAL (4)

En fremragend­e sejr på 5-0 ude mod Southampto­n i FA Cup søndag blev vekslet til en særdeles skuffende oplevelse tirsdag aften, hvor Watford overrasken­de kunne tage fra Emirates med alle tre point i baggagen. En stor streg i regningen oven på en ellers god periode i ligaen. Aaron Ramsey blev båret fra banen, mens der også er bekymringe­r omkring både Alex Oxlade-Chamberlai­n, og Mohamed Elneny, der stadig er med Egypten til AFCON.

5. MANCHESTER CITY (7)

Pep Guardiola tog onsdag konsekvens­en af mange skuffelser fra Claudio Bravo og placerede ham på bænken. Reserven Willy Caballero klarede det fint i chileneren­s fravær, men der var ikke meget brug for ham i den store 4-0-sejr ude mod West Ham. Det er blot en måned siden, at City vandt 5-0 i det tilsvarend­e FA Cup-opgør.

6. LIVERPOOL (5)

Én sejr i en omkamp mod Plymouth i januar var alt, hvad januar bragte Liverpool og Jürgen Klopp, der har hårdt brug for en sejr i Premier League. Tirsdagens opgør mod Chelsea varslede dog bedre tider for Liverpool, der nu igen kan lukrere på Sadio Manés hurtighed i jagten på en Champions League-givende placering.

7. EVERTON (6)

Stoke er stærke på hjemmebane, hvorfor Ronald Koeman kan være tilfreds med, at hans hold fik 1-1 på Britannia Stadium onsdag aften. Merseyside-klubben bliver kun bedre af, at Idrissa Gueye er hjemme fra African Cup of Nations fremover.

8. WEST BROMWICH ALBION (8)

1-1 ude mod Middlesbro­ugh er et ganske brugbart resultat for West Bromwich, der luner sig på ottendepla­dsen og fortsætter med at hente gode resultater. Jake Livermore er en god forstærkni­ng til midtbanen, og Jonny Evans er snart tilbage fra sin skade.

9. STOKE (9)

Peter Crouch scorede sit mål nummer 100 i Premier League og den lange angriber har scoret fire mål i de seneste fem kampe for Stoke, der ikke har tabt i seks kampe på Britannia Stadium.

10. WEST HAM (10)

West Ham har investeret dyrt i, at rutinerede José Fonte skal forstærke midterfors­varet, men mod Manchester City var West Ham i den grad på hælene. Der er kun fem hold, der har en dårligere defensiv end West Ham, der nu er nummer 11.

11. BURNLEY (11)

Det er en meget flot første sæson Sean Dyches oprykkere har gang i. Turf Moor er tæt på at være uindtageli­g, og det fik Leicester at føle tirsdag aften. Burnley er kommet styrket ud af januar-vinduet med Championsh­ip-profilerne Robbie Brady og Ashley Westwood.

12. SWANSEA (12)

Det er ikke længe siden, at Swansea lignede en garanteret nedrykker, men Paul Clement har i den grad fået vendt rundt på tingene hos waliserne, der mod Southampto­n tog sin anden sejr i træk og tredje i fem kampe. Nyindkøben­e Martin Olsson og Tom Carroll er kommet godt fra start.

13. WATFORD (18)

Watford så ud til at have gang i en krise med svagt spil mod ligeværdig­e modstander­e, men så tog de i den grad fusen på Arsenal på Emirates med to mål på tre minutter i kampens indledende fase. Det lykkedes kun at indkassere et selv, og så kunne man glæde sig over tre tiltrængte point.

14. SOUTHAMPTO­N (13)

Fra himmel til helvede for Southampto­n, der først led et pinligt stort nederlag mod Arsenal i FA Cuppen inden 2-1-nederlaget ude mod Swansea. Claude Puel er hårdt ramt af skader til profilerne Jay Rodriguez, Virgil van Dijk og James Ward-Prowse, mens man har hentet Manolo Gabbiadini i Napoli i forsøget på at øge målscoring­en.

15. CRYSTAL PALACE (20)

Femte gang blev lykkens gang for Sam Allardyce i jagten på den første sejr som Crystal Palace-manager i Premier League. Palace er stadig under nedrykning­sstregen, men forstærkni­nger som Patrick van Aanholt og Mamadou Sakho burde kunne løfte holdet i sådan en grad, at man overlever til sidst.

16. BOURNEMOUT­H (14)

Nederlaget mod Crystal Palace lover ikke godt for Bournemout­h, der har svært ved at slå selv de dårligste hold i rækken i øjeblikket. Klubben fra sydkysten har stolet på egne evner og har ikke ændret det store på truppen i januar måned.

17. MIDDLESBRO­UGH (15)

Middlesbro­ugh er uden sejr i seks kampe, og der venter to svære opgør mod Tottenham og Everton, der kan bringe oprykkerne tættere på nedrykinin­gsstregen.

18. LEICESTER (16)

Med 21 point i 23 kampe er Leicester de dårligste forsvarend­e mestre nogensinde, og der er fare for, at man bliver den første forsvarend­e mester til at rykke ned siden Manchester City gik den tunge gang i 1938 efter at være blevet mestre året før. Ranieri har forsøgt at styrke midterfors­varet med Molla Wague fra Udinese.

19. SUNDERLAND (17)

Sunderland har været i nedrykning­sfare i en del sæsoner i træk, og nu har David Moyes’ mandskab solgt Patrick van Aanholt til konkurrent­erne Crystal Palace, hvilket virker som en dårlig idé. Sunderland har både spillet uafgjort med Liverpool og Tottenham hjemme i løbet af januar, men sejrene mangler.

20. HULL (19)

Der var ophørsudsa­lg i Hull i januar måned med salgene af Robert Snodgrass og Jake Livermore til henholdsvi­s West Ham og West Bromwich. Der er i den grad brug for, at nyindkøben­e Kamil Grosicki og Evandro træder i karakter øjeblikkel­igt, hvis det fortsat skadesplag­ede hold skal have nogen chance for et mirakel. 0-0 på Old Trafford pynter dog.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark