Ekstra Bladet - Tipsbladet

HVAD GØR GUARDIOLA NU, HVOR JESUS ER KOMMET TIL MANCHESTER?

-

Når der ikke lige er VM i Brasilien eller natkassefo­dbold fra den sydamerika­nske VM-kvalifikat­ion, er det store kontinent på den sydlige halvkugle langt væk fra Europa rent fodboldmæs­sigt, så derfor blev der ikke snakket ret meget om den 19-årige Palmeiras-angriber Gabriel Jesus, som Manchester City havde købt for 250 millioner r kroner i sommer med effekt fra nytåret. Den unge angriber gjorde det ellers forrygende­de hjemme i Campeonato Brasileiro, hvor hans hold satte sig på førsteplad­sen godt halvvejs gennem turneringe­n og kørte det niende mesterskab og det første i 22 år hjem uden problemer. Gabriel Jesus kom også på Årets Hold, mens han desuden vandt OL-guld med Neymar og Brasilien og også så småt fik etableret sig på landsholde­t, men det var nok kun City-fans, der for alvor havde forventnin­ger til den brasilians­ke teenager udover selvfølgel­ig City-manager Pep Guardiola, der til klubbens hjemmeside i slutningen af oktober, da Gabriel Jesus stod noteret for 11 mål i 22 ligakampe, bemærkede:

”Klubben besluttede at købe ham, og det er vi lykkelige for. Knægten er 19 år gammel, og han spiller allerede som nummer 9 for Brasilien. Det betyder meget. Jeg er sikker på, at han kommer til at hjælpe os, ikke kun i denne sæson men også i klubbens fremtid.”

Så kom nytåret, og med det kom Gabriel Jesus også til Manchester, men de første uger blev det kun til en masse billeder fra hotelværel­set sammen med de to kammerater, han havde taget med, for der skulle stadig laves noget papirarbej­de, så spørgsmåle­t var, hvordan angriberen­s form var, når han også havde haft fri i det meste af december.

Guardiola var nu ikke bekymret, og det forstod man godt, da den unge brasiliane­r endelig fik debut mod Tottenham den 21. januar. Stemningen var ellers skuffet, da gæsterne på Etihad havde fået vendt 2-0 til 2-2, selv om City havde spillet fremragend­e før pausen og revanchere­t sig fra det pinagtige 0-4 nederlag til Everton weekenden før, men så skete der pludselig noget, da den klejne angriber med nummer 33 på ryggen stod og skuttede sig på sidelinjen i den ukendte kulde. For han kom ind i det 82. minut, og i løbet af tre minutter havde han leveret en giftig tværbold, headet et indlæg lige over det lange hjørne og jublet forgæves, da han nåede frem til De Bruynes tværbold og sendte den i nettet ved bageste stolpe, for han nåede også at løbe offside på vejen.

Men det gav City-tilhængern­e noget at snakke om trods det ærgerlige 2-2 resultat, og ugen efter spillede Gabriel Jesus fra start i FA Cup-kampen mod Crystal Palace, da Agüero var småskadet, hvilket han gjorde fint med en fornem assist trods haglvejr over London, og onsdag aften foldede den unge brasiliane­r sig så helt ud, da City tilbage i ligaen og tilbage i London udraderede West Ham med hele 4-0. Han stod for oplægget til det første mål med en hurtig et-to med Kevin De Bruyne og scorede selv til 3-0, da West Ham-forsvaret blev spillet helt tyndt.

Og så var det, at man tænkte tilbage på en klassisk grafitti fra 60’ernes Liverpool, hvor en vittig sjæl leverede et legendaris­k svar på det store spørgsmål på en kirkemur. ”Hvad gør du, når Vor Herre kommer til Liverpool?” ”Rykker Ian St. John ud på kanten.” Det blev nu aldrig nødvendigt at flytte den gamle Liverpool-topscorer noget sted, men hvad så med Guardiola? Hvad gør han, nu hvor Jesus er kommet til Manchester? Flytter Agüero ud på bænken? Det gjorde han i hvert fald mod West Ham, men det behøves dog ikke at være permanent.

”Sergio er fortsat en vigtig spiller for os. Vi kan ikke nå vores mål uden ham. Men de tre gutter – Leroy [ Sané], Gabriel og Raheem [ Sterling] – er klubbens fremtid. Deres gennemsnit­salder er omkring de 20 år. Man ser ikke så unge angribere i store europæiske klubber i øjeblikket,” sagde Guardiola, før han fokuserede på den unge brasiliane­r:

”Man ved aldrig, hvordan en spiller falder til. Det er som en vandmelon. Man må åbne den op og kigge efter. Men vi vidste, at potentiale­t var stort. Han er talentfuld og meget tændt på at blive en god spiller, og det hjælper meget. Han har drømme om, hvad han vil gøre i fremtiden. Han vil blive til noget på den største scene, og vi vil forsøge at sørge for, at det bliver for os,” sagde City-manageren med et lyst syn på fremtiden.

For det var en imponerend­e sejr over West Ham med bevægelig og offensiv fodbold leveret af en ung trio med David Silva og Kevin De Bruyne lige bagved og Yaya Touré som den eneste defensivt orientered­e mand på midtbanen. Det var klassisk Guardiola, og det lignede også starten på noget stort for Gabriel Jesus i Manchester. (pyndten)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark